Spectacole „grele” în ultimele două zile ale „Săptămânii de teatru Diogene V. Bihoi”

Spectacole „grele” în ultimele două zile ale „Săptămânii de teatru Diogene V. Bihoi”

„Întâlnirea”, după Eugen Ionesco, se joacă sâmbătă, de la ora 19.00. FOTO: Thespis

Teatrul Studenţesc Thespis a organizat, în săptămâna care stă să se încheie, a 20-a ediţie a unui festival devenit deja tradiţional, şi care acum poartă numele celui care l-a iniţiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 1994, situaţia socio-politică post-decembristă din România l-a determinat pe Lelu Bihoi, mentorul Thespis, să iniţieze o săptămână de teatru care să reamintească idealurile Revoluţiei timişorene şi care să pună o oglindă în faţa unei societăţi debusolate, iar ideea festivalului a rămas aceeaşi şi acum.
 
Timp de şapte zile au avut loc reprezentaţii, expoziţii sau ateliere, iar festivalul se încheie duminică, cu o zi plină. De la ora 17.00 puteţi vedea satira socio-politică „Poveşti corecte politic de adormit copiii”, în regia Mădălinei Ghiţescu, iar de la ora 18 spectacolul de teatru cu mască „Douăzecişipatru”, ce prezintă un tablou în mişcare al României post-decembriste, pornind de la momentul Revoluţiei din 1989.
 
Festivalul include în seara finală, din 22 decembrie, proiecţia unui film documentar despre Revoluţia ce ne-a readus libertatea în urmă cu 24 de ani, precum şi un concert acustic cu Bogdan Racz şi premiile teatrale „Diogene 2013”. Toate evenimentele, care au loc la Casa Studenţilor, în studioul 202, sunt cu acces gratuit.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: