”Sfânta Imposibilului”, așteptată să facă miracole la Timișoara. Citește aici povestea incredibilă a sfintei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În orașul de pe Bega va ajunge, joi, un fragment din moaștele Sfintei Rita de Cascia, supranumită și "sfânta cauzelor imposibile". Preoții se așteaptă ca foarte mulți credincioși să participe la eveniment.

"Sfânta Rita de Cascia este foarte cunoscută în lumea catolică. A trăit între anii 1381 și 1447, iar corpul ei a rămas neputrezit la mănăstirea unde a trăit. Moaștele ei sunt cunoscute pentru că au făcut multe minuni, printre care vindecări de cancer. De aceea, este numită și sfânta cauzelor imposibile. În România a ajuns un fragment al mâinii sale stângi", a precizat preotul Ioan Chișărău, de la parohia greco-catolică Sfânta Maria Regina Păcii și a Unității.

Aceasta este și biserica unde vor sosi, joi la ora 17, moaștele Sfintei Rita de Cascia. Ele vor fi expuse toată noaptea în parohia de pe strada Gheorghe Doja, urmând ca apoi să aibă loc o procesiune și mai multe slujbe, printre care un maslu pentru bolnavi. De asemenea, va fi prezentat și un film despre viața sfintei. Moaștele pleacă, vineri, în altă localitate din țară. Ulterior, ele vor fi duse înapoi în Italia.

Viața Sfintei Rita de Cascia

Născută în anul 1381 la Raccaporena, în centrul Italiei, sfânta a fost crescută de părinții ei vârstnici și autoritari, care au căsătorit-o împotriva voinței ei cu un tânăr violent și certăreț, Paul Ferdinand. Potrivit legendei, reușește să-l schimbe în bine pe soțul ei, dar într-o zi acesta este ucis de mai vechii săi dușmani. Cei doi copii pe care îi avea cu acesta au jurat răzbunare, și în ciuda eforturilor sfintei nu își schimbă hotărârea. Rita decide atunci să se roage ca Dumnezeu să îi ia la El ca să nu facă rău, iar dorința ei, care este caracterizată drept omenește de neînțeles, este îndeplinită.

Rămasă fără soț și fără copii, bate la poarta mănăstirii călugărițelor augustiniene din Cascia, dar nu este primită. Potrivit legendei, se întoarce în căminul său pustiu și se roagă în continuu sfinților ei protectori, Ioan Botezătorul, Augustin și Nicolae de Tolentino, care îi apar într-o noapte și o conduc înapoi la mănăstire. Acolo, dau la o parte porțile ferecate cu zăvoare și lanțuri și o conduc în mijlocul capelei unde călugărițele făceau rugăciunile de la miezul nopții. Astfel, Rita a fost primită în mănăstire, unde, în timpul unei alte rugăciuni, ar fi cerut ca Iisus să îi arate prin ce dureri a trecut în timpul răstignirii, iar un spin de pe coroana statuii Mântuitorului s-a desprins și i s-a înfipt în frunte.

Rana a supurat și i-a provocat dureri până când sfânta a murit, adică timp de 14 ani, unele surse precizând că emitea și un miros foarte neplăcut, care îi alunga din jurul ei pe ceilalți oameni. După ce a murit, mirosul s-ar fi transformat într-unul de trandafiri. Potrivit tradiției catolice, prin rugăciunile ei s-au obținut numeroase vindecări și conversiuni. A plecat dintre oameni în anul 1457, fiind canonizată oficial în anul 1900. Trupul Sfintei Rita se află într-o raclă transparentă în Mănăstirea din Cascia și este neputrezit. Sfânta mai este numită și ”mijlocitoarea cazurilor disperate”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite