Sala incendiată de la „Ion Vidu” are propria pagină de Facebook. Directorul liceului promite că sala va fi ca nouă în două săptămâni

Sala incendiată de la „Ion Vidu” are propria pagină de Facebook. Directorul liceului promite că sala va fi ca nouă în două săptămâni

Speranța Cătana director Ion Vidu

Mobilizare exemplară în lumea artiștilor timișoreni și de peste hotare. De la concerte, reprezentanții de teatru și până la donații generoase, toată lumea a pus umărul la renovarea sălii cu cea mai bună acustică din Timișoara. Cu un debut de 5 lei pentru bilet, suma strânsă se apropie de 6.000 de euro.


Jazz, muzică simfonică, de club sau evanghelică. Stagiul de concerte pentru strângerea fondurilor de renovare a sălii de concert de la liceul de muzică este în plină desfășurare. Directorul de la „Ion Vidu", Speranța Cătană spune că termenul de finalizare a sălii este deja stabilit. „La 14 aprilie, vom deschide Olimpiada cu o sală proaspăt renovată. La noi se lucrează în continuu. În spatele sălii s-a curățat deja tot, urmând ca săptămâna viitoare să se ridice schela", a explicat aceasta.

Una dintre cele mai bune săli de concerte din Europa a ars la Timişoara: pompierii au intervenit cu cinci autospeciale

Donator anonim de 1.000 de euro

Cătană povestește cum, toată lumea s-a implicat în renovarea sălii, de la autorități la artiști sau simpli melomani. „Am primit 1.000 de euro de la un donator anonim. Știm doar că este un profesor universitar de matematică, un meloman. Elevii, de la cele mai mici clase au susținut recitaluri și concerte, pentru a aduna fonduri. Filarmonica organizează un concert cu tema <Ajutați Liceul Vidu>.

EXCLUSIV Un interlop închis la Iaşi şi-a făcut cont pe Facebook de după gratii

De la biserică până la club

Acțiunile au loc în toate locațiile disponibile. Se cântă atât în biserică, cât și la club. "Pe foarte mulți simpatizanți i-am găsit pe propria pagină de Facebook a sălii. Vin clase întregi de elevi din liceele timișorene. La concerte sala e plină. Biletul de intrare este 5 lei. Cu tot cu donații, suma strânsă se apropie de 6.000 de euro", a conchis Speranța Cătană.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: