Cum să nu mai aştepţi după bugetul de stat: la Dudeştii Noi educaţia se dezvoltă cu bani europeni

Cum să nu mai aştepţi după bugetul de stat: la Dudeştii Noi educaţia se dezvoltă cu bani europeni

Primarul Alin Nica a semnat proiectele depuse de profesorii din Dudeştii Noi

Administraţia din Dudeştii Noi a decis să acceseze bani europeni pentru infrastructura şcolară ori diferite programe. Reabilitarea şcolii se va face din banii din bugetul local

Profesorii din Dudeşii Noi s-au apucat să scrie proiecte pe diferite măsuri şi desfăşurarea de activităţi care să le aducă bani necesari educaţiei. Cu bani de la bugetul local sau prin programul Pro Educaţia cei din Dudeştii Noi speră ca în doi ani să termine şi lucrările la unitatea de învăţământ.

„Am decis să nu mai aşteptăm bani de la Guvern. Am iniţiat acest program – Pro Educaţia – pornind de la nevoile cu care se confruntă educaţia în comuna noastră. În ultimii doi ani au scăzut rezultatele la testele naţionale. Relaţia elev-şcoală s-a deteriorat de la an la an. În ultimul an au avut loc tot felul de schimbări la şcoala noastră – aceste lucruri se văd şi se simt şi sper că vor fi amplificate în anii ce vor urma şi de acest program - Pro Educaţia”, spune Alin Nica, primarul din Dudeştii Noi. 

Pro Educaţia este un program grupat pe mai multe axe: excursii tematice, promovarea activităţilor extracurriculare şi curriculare. Programul finanţează şi competiţii sportive şcolare, locale ori zonale. Pentru 2013 s-au depus 11 proiecte, din care opt au primit finanţare, în valoare de 40.178 de lei.
Primăria implementează acest proiect pentru ridicarea calităţii educative în grădiniţa şi şcoala din Dudeştii Noi. Programul asigură finanţare în valoare de 250.000 lei. 

 „Mă bucur să văd nu doar interesul autorităţilor locale, ci şi emulaţia produsă în rândul cadrelor didactice în scrierea proiectelor. După implementarea lor, vom vedea care este rezultatul acestui program şi nu mă îndoiesc că va fi unul pozitiv”, a spus Cornel Petroman, inspector şcolar general al judeţului Timiş. 

Primarul Alin Nica nu mai aşteaptă finanţare de la Guvern, pentru lucrările la infrastructura şcolii, astfel că o parte din corpul şcolii unde în trecut s-au început lucrări de reabilitare, şi au fost abandonate între timp, s-a finalizat din bugetul local. Anul acesta se va rezolva problema acoperişului, al izolaţiei termice şi al faţadei, urmând ca anul următor să se modernizeze clădirea gimnazială. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările