Primar acuzat de ANI că a închiriat un teren firmei deţinute de soţia sa: „Putea să îl folosească fără să dea niciun ban. Era mai bine atunci?”

Primar acuzat de ANI că a închiriat un teren firmei deţinute de soţia sa: „Putea să îl folosească fără să dea niciun ban. Era mai bine atunci?”

Pavel Teodor, primarul oraşului Recaş FOTO Primăria Recaş

Un primar din Timiş a fost declarat de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese pentru că i-a închiriat unei firme deţinute de soţia sa un teren. Un alt primar a fost declarat în conflict de interese pentru că a semnat trei acte administrative care i-au adus beneficii fiului său, iar un viceprimar a fost declarat incompatibil.

Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat în conflict de interese pe primarul oraşului Recaş, Pavel Teodor (PSD), acuzat că în calitate de primar a semnat un contract de închiriere prin care firma deţinută de soţia sa a închiriat de la primărie, fără licitaţie publică, un teren de 150 de mp. Contactat de „Adevărul”, primarul a declarat că soţia sa deţine un depozit de materiale de construcţii, iar terenul închiriat de primărie este folosit pentru depozitarea materialelor de construcţii, în special pe timpul verii.

Am aprobarea Consiliului Local prin care aduc bani comunităţii. Puteam să nu îl închiriez şi să îl folosească fără să dea niciun ban. Era mai bine atunci? Nu înţeleg. E domeniul public şi e folosit pentru depozitarea de material de construcţii, mai ales în sezon. Firma plăteşte tot timpul anului. Materialele sunt depozitate pe 150 mp pe perioadele de vârf. Puteam să îl pun pe vicele să semneze, dar  secretara m-a asigurat că e legal. Nu pot să înţeleg de ce m-a scos în conflict de interese”, a declarat Pavel Teodor, care a anunţat că va contesta în instanţă raportul ANI.

Agenţia Naţională de Integritate l-a mai declarat incompatibil pe viceprimarul din Recaş, Constantin Carcea, acuzat că „în perioada 14 aprilie – 09 iunie 2017a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic Recaş”. De asemenea, în conflict de interese a fost declarat de ANI şi primarul din Bucovăţ, care „în perioada exercitării mandatului de primar (2012 – 2016) a emis 3 acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său, în cuantum de 8.121 lei”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările