Doi poliţişti români, prinşi cu marfă de contrabandă în Serbia. „Am fost invitat de colegul meu să fac cumpărături“

Doi poliţişti români, prinşi cu marfă de contrabandă în Serbia. „Am fost invitat de colegul meu să fac cumpărături“

Şeful de post din Belinţ Dorin Albulescu (stânga) şi ajutorul de şef de post din Belinţ (dreapta) Dan Ianăş sunt cercetaţi disciplinar după un eveniment petrecut în Serbia FOTO Facebook/Dorin Albulescu

Doi poliţişti români sunt cercetaţi de superiorii lor după ce autorităţile sârbe le-au găsit în maşină marfă de contrabandă. Unul dintre cei implicaţi a negat evenimentul şi ancheta, dar celălalt a recunoscut incidentul susţinând că el a fost doar pasager.

Şeful de post din comuna timişeană Belinţ Dorin Albulescu şi ajutorul său Dan Ianăş sunt cercetaţi de superiorii lor după ce autorităţile sârbe i-au prins în data de opt decembrie cu marfă de contrabandă, pe teritoriul Serbiei.

Potrivit unor surse „Adevărul”, în maşina în care erau cei doi poliţişti ar fi fost găsite, bine ascunse, 40 de cartuşe de ţigări Ashima netimbrate şi peste 150 de litri de alcool de contrabandă.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Timiş a confirmat indirect ancheta care îi vizează pe cei doi poliţişti. Practic, reprezentanţii Poliţiei Timiş au refuzat să ofere detalii invocând articolul din Legea privind liberul acces la date de interes public care prevede că „sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare”.

"Eu nu mai vorbesc cu colegul meu"

Contactat telefonic, şeful de post din Belinţ, Dorin Albulescu, a negat totul. „Nu cunosc aşa ceva”, a spus Albulescu, care a spus că nici nu a fost în Serbia în perioada în care a avut loc incidentul. Ajutorul de şef de post din Belinţ, Daniel Ianăş, a confirmat, însă, evenimentul, susţinând că de vină pentru tot ce s-a întâmplat este colegul său, cu care nici nu mai vorbeşte acum.

„Da, aşa este. Pot să vă spun că are loc o anchetă. Eu am fost pasager în acea maşină. Marfa nu a fost a mea. Am rămas şi eu surprins. Nu am aşezat-o eu acolo. Am îneţeles că au sosit documente oficiale care atestă că eu nu am nicio implicare. Am fost invitat de colegul meu până acolo ca să îmi fac cumpărături şi eu. Am înţeles că în această dimineaţă (n.r. miercuri) au venit documentele explicite”, a declarat Dan Ianăş.

Poliţiştul a arătat şi explicaţiile oferite de colegul său. „Faţă de mine a justificat că a încercat să o ducă (n.r. marfa) unui prieten care i-a dat-o pentru câteva minute să o ducă dintr-un loc în altul pe acolo. Eu în acest moment nu mai vorbesc cu colegul meu pentru ruşinea pe care mi-a creat-o şi pentru poziţia pe care o avem noi, dar mă interesează mai mult poziţia şi prestanţa pe care o am eu în comunitate şi în societate. Ce s-a întâmplat cu el nu ştiu. Ştiu că a rămas acolo mai multe ore după aceea. Mie mi s-a dat voie să plec deoarece am spus că marfa nu îmi aparţine şi am şi părăsit teritoriul Serbiei până seara”, a declarat ajutorul de şef de post din Belinţ, Dan Ianăş, despre care surse din Poliţie susţin că este prieten foarte bun al adjunctului Poliţiei Timiş, comisarul Dan Constantin Stoicănescu.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: