Locomotiva istorică de la Jimbolia a fost „furată” pe linie de partid: „Nimeni nu a crezut că o vor lua fără aprobările legale”

Locomotiva istorică de la Jimbolia a fost „furată” pe linie de partid: „Nimeni nu a crezut că o vor lua fără aprobările legale”

Locomotiva a ajuns în posesia lui Marcel Vela, primarul Caranseşebului Foto: Ştefan Both

Inevitabilul s-a întâmplat. Muzeul feroviarilor de la Jimbolia a rămas fără locomotiva cu abur fabricată în Germania, în 1936

Ştiri pe aceeaşi temă

Bătrâna locomotivă a fost efectiv furată, pentru c[ nu a existat o aprobare de la compania CFR – proprietara trenului, nici de la Direcţia de Monumente, având în vedere că trenul este clasat ca monument istoric. 

Totul s-a decis la nivel politic. A existat o semnătură de ministrului secretar de stat din Ministerul Transporturilor Cristian Ghibu, care a făcut pe plac primarului liberal de la Caransebeş, Marcel Vela.

“Cei de la Jimbolia nu avut timp nici să reacţinoeze. Răul a fost deja făcut şi nu s-a dorit oprirea lui. Totul s-a făcut în condiţii ilegale. Primarul nu s-a aşteptat să vină cineva să ia locomotiva ilegal. Este un furt ce s-a întâmplat. CFR SA nu şi-a dat acordul. Şi nu un director din comapnie poate decide, ci Consiliul de Administraţie. Nu ştiu cine a plătit transportul, cine a ordonat. Ce ştiu este că există o semnătură a ministrului secretar de stat Cristian Ghibu. Nici de la Patrimoniu nu a existat aviz. E trist ce s-a întâmplat. Mâine ne trezim că vine unul şi spune că îi place maşina mea şi o vrea. Se pare că singura şansă a noastră este să plecăm în Germania”, a spus Octavian Rusu, membru fondator al Asociaţiei Feroviarilor Bănăţeni.

Locomotiva cu abur de la Jimbolia a fost pofta lui Marcel Vela, primarul Caransebeşului, care deşi ar fi avut şi alte variante, a ales trenul restaurat de un grup de persoane inimoase de la Jimbolia, care au deschis Muzeul Feroviarilor.

După ce locomotiva fost luată de la Jimbolia, s-au trezit şi apărătorii dreptăţii. Deputatul Alin Popoviciu a organizat o conferinţă de presă în care s-a arătat revoltat de lipsa de reacţie a autorităţilor locale din partea USL.

Popoviciu spune că judeţul Timiş a pierdut un obiect de patrimoniu la dorinţa şefului PNL Caras Severin, Marcel Vela. În opinia deputatului, Nicolae Robu, şeful PNL Timiş, Titu Bojin, şeful PSD Timiş şi prefectul Eugen Dogariu ar fi putut interveni, dar nu au făcut nimic, lăsând să se înţeleagă că judeţul Timiş este condus de la Caraş Severin.

Locomotiva a fost remorcată ieri, fără să se respecte nici normele de securitate care spun că trebuie să existe o locomotivă atât în faţă, cât şi în spatele, ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz.

Citiţi şi:

FOTO Cum se distruge un muzeu în România. Un primar a pus ochii pe locomotiva cu abur de la Jimbolia

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările