FOTO Primăria Timişoara mai cumpără 75 de trotinete electrice dar şi primele segway-uri

FOTO Primăria Timişoara mai cumpără 75 de trotinete electrice dar şi primele segway-uri

Trotinete electrice la Timişoara FOTO Facebook/STPT

Primăria Timişoara a demarat procedurile de achiziţie a încă 75 de trotinete electrice, care se vor alătura celor 25 existente deja.

GALERIE FOTO

Proiectul cu trotinetele electrice a fost inaugurat în 1 aprilie 2019. Au fost cumpărate în prima fază 25 de trotinete, care au fost puse dispoziţia timişorenilor, în cadrul Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT). 
 
Planul Primăriei Timişoara este ca până în 2020 să pună la dispoziţia cetăţenilor 220 de trotinete electrice, cu care pot circula gratuit. 

Trotinetele pot fi folosite, însă, de oricine are un card RATT şi are instalată aplicaţia TroTm. 
 
Recent au fost lansate demersurile pentru a achiziţiona încă 75 de trotinete electrice şi în curând se va achiziţiona şi primele segway-uri, a anunţat primarul Nicolae Robu.
 
Iată câteva cifre elocvente pentru ce înseamnă subsistemul de trotinete al sistemului de transport public al Timişoarei, din perioada sa pilot, 01.04.2019 - 31.07.2019: 
Total curse efectuate: 22.811. 
Total minute de folosinţă: 357.055. 
Total utilizatori: 2.452.
 
 
“Vrem un oraş cu aer curat, vrem un oraş decongestionat şi asta presupune, pe de o parte, modernizarea şi dezvoltarea deopotrivă a infrastructurii de mobilitate auto şi a celei pietonale, pentru biciclete, trotinete, segway-uri etc., iar pe de altă parte, modernizarea şi dezvoltarea sistemului de transport public. Ne face plăcere să reamintim că, pe lângă cele 30 de tramvaie excelente Armonia, STPT va avea pe fonduri europene 21 de tramvaie Bozankaya şi 44 autobuze electrice, deci o mulţime de noi mijloace prin excelenţă ecologice”, a transmis Nicolae Robu.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: