FOTO Miracolul florilor la Timişoara. Peste 200.000 de euro pentru un festival inspirat de la Dubai Miracle Garden

FOTO Miracolul florilor la Timişoara. Peste 200.000 de euro pentru un festival inspirat de la Dubai Miracle Garden

Timfloralis 2019 FOTO Ştefan Both

Primarul Timişoarei a recunoscut că pentru organizarea acestui festival, s-a inspirat de la Dubai Miracle Garden, cea mai mare grădină de flori din lume, cu peste 60 de milioane de flori şi peste 1,5 milioane de vizitatori pe an.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO
Cele trei mari pieţe din centrul Timişoarei, Victoriei, Libertăţii şi Unirii, plus strada Alba Iulia, au fost inundate de peste 320.000 de flori. Primăria Timişoara a investit numai puţin de 200.000 de euro, pentru ediţia a cincea a Festivalul Timfloralis, un eveniment care vine să confirme renumele urbei de pe Bega, de „Oraş al florilor”. 
 
Este cea mai mare sumă dată vreodată pentru acest eveniment, spune primarul Nicolae Robu, care a inaugurat aseară festivalul Timfloralis. 
 
„Fiecare ediţie a fost reuşită, dar în acest an ne-am propus să sărim mult peste nivelul atins la ediţiile precedente. Avem proiecte în toate cele trei pieţe principale, avem florişti din România şi de pe plan internaţional, care şi-au pus imaginaţia în mişcare. Faima acestui festival deja este însemnată. Avem satisfacţia că o mulţime de oameni se bucură de ce se întâmplă la Timfloralis. Nu ai ocazia să vezi foarte des aşa ceva. Am investit cei mai mulţi bani, pentru că ne creem oportunităţi de a ne distra. Pentru că merităm. O facem pe munca noastră, pe ce noi înşine câştigăm. Suntem în stare să susţine dezvoltarea oraşului la toate capitolele”, a declarat Nicolae Robu.   

 
 
Primarul Timişoarei a recunoscut că pentru organizarea acestui festival, s-a inspirat de la Dubai Miracle Garden, cea mai mare grădină de flori din lume, cu peste 60 de milioane de flori şi peste 1,5 milioane de vizitatori pe an.   
 
 
Fericirea-cuvântul de ordine la Timişoara
 
Tema din acest an al festivalului florilor din Timişoara este „Happiness” (Bucurie).
 
„Trebuie să venim cu lucruri pozitive. Societatea românească prea mult s-a încrâncenat. Există o aplecare de a scoate mereu în evidenţă răul. Sigur că răul este prezent, dar trebuie să fim pozivit, să vedem şi binele. Binele este dominant. Şi în oraşul nostru, la fel ca şi în viaţa noastră. Ne-am propus să tonifiem oamenii, cu mesaje de fericire, de bucurie, cu culori vii”, a mai spus Robu.  
 
 
Aranjamente florare care valorează cât o maşină bună
 
În cele trei pieţe din Cetate, până duminică, timişorenii şi cei care vizitează oraşul pot vedea spectaculoase aranjamente florale, veritabile opere de artă floristice.
 
Caruselul din Piaţa Victoriei, realizat de designerul olandez Denis Kneepkens, foloseşte 27.000 de flori şi a costat 38.000 de euro.
 
 
Fântâna cu peşti din Piaţa Victoriei a fost împodobită cu 22.000 de flori de Filomena Brisc şi Bianca Negrea, a costat 17.000 de euro. Ioachim Erema, un român stabilit în Anglia, care livrat flori pentru Familia Regală Britanică, a implementat, în Piaţa Libertăţii, un proiect cu 10.000 de flori, în valoare de 14.000 de euro. Alina Nagy din Timişoara a realizat, în Piaţa Unirii, proiectul “În căutarea fericirii”, care a costat 25.000 de euro.  
 
 
Amenajarea Fântâna din Piaţa Unirii
 
Amenajarea fântânii din Piaţa Unirii a costat 22.000 de euro şi fost amenajată de Ella Fodor.
 
“Vin pentru prima dată la Timişoara cu o expoziţie de acest gen. Lucrarea mea se numeşte <10.000 de suflete> şi am pornit de la câmpurile de flori din Maramureş, de unde sunt. Sunt fotografii din Maramureş, dispuse în jurul fântânii, am folosit 10.000 de fire de flori, printre care frezia, narcise, zambile şi multe altele”, a spus Ella Fodor, florist de 18 ani.
 
 
Peste 100.000 de vizitatori anul trecut
 
În carul Timfloralis se organizează târguri de flori, workshop-uri, demonstraţii de decoraţiuni exterioare, spectacole şi ateliere de grădinărit. 

La eveniment sunt prezenţi cu proiecte şi florişti din Cernăuţi (Ucraina), Rueil-Malmaison (Franţa) şi Novi Sad (Serbia).
 
 
Statistica spune că anul trecut, Festivalul Timfloralis a fost vizitat de peste 100.000 de persoane. În Serbia s-au vândut pachete turistice pentru acest eveniment. 
 

 
 

  


Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: