Focar de coronavirus la Spitalul CFR din Timişoara. Trei asistente şi trei pacienţi, testaţi pozitiv cu Covid-19. Se aşteaptă alte 30 de rezultate

Focar de
coronavirus la Spitalul CFR din Timişoara. Trei asistente
şi trei pacienţi, testaţi pozitiv cu Covid-19. Se aşteaptă alte 30 de rezultate

Paturile aşteaptă pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare de Covid-19

Spitalul Clinic CFR din Timişoara a activat Planul Alb de urgenţă, deschizând pavilionul Covid-19 pentru pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare. aţi pozitiv la Covid-19

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţie specială la Spitalul Clinic CFR din Timişoara după ce o asistentă a fost internată, săptămâna trecută, cu Covid-19, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. Sâmbătă a fost rândul încă unei alte asistente de pe secţia Medicină Internă să fie depistată pozitiv la coronavirus.

DSP Timiş a început testele contacţilor celor două asistente. Astăzi (n.r.luni) au sosit rezultatele de la 29 de teste. Din nefericire, încă o asistentă alături de trei pacienţi au fost diagnosticaţi cu Covid-19. În curusul zilei de marţi sunt aşteptate rezultatele de la încă 30 de teste. 
 
Conducerea spitalului CFR – care este spital de linie a doua de intervenţie, care urma să prea pacienţi de la spitalul de boli infecţioase doar în cazul în care „Victor Babeş” nu mai avea locuri pentru pacienţii cu coronavirus, a fost nevoită să activeze Planul Alb de intervenţie.
 
Asta înseamnă că a fost deschis pavilionul dedicat pacienţilor cu Covid-19, iar cele trei persoane testate pozitiv, dar asimptomatici, sunt primii pacienţi internaţi acolo. În acest pavilion au funcţionat secţiile ORL şi Oftalmologie. Sunt 25 de paturi avizate de DSP. 
 
Din informaţiile pe care le deţinem, la actuală niciuna dintre cele trei asistente nu se află internate în acest moment.

Prima asistentă, care a fost dusă miercurea trecută la „Victor Babeş”, a făcut cere să poată pleca acasă. La fel şi celelalte două asistente, care nu prezintă simptome, au cerut să rămână în izolare la domiciliu, conform legii care este astăzi în vigoare. 
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: