Clisura Dunării în anul 1942, văzută de renumitul fotograf Willy Prager

Clisura Dunării în anul 1942, văzută de renumitul fotograf Willy Prager

Clisura Dunării în 1942 FOTO willypragher.blogspot.ro

Renumitul fotograf german Wilhem „Willy” Pragher, care a lăsat în urmă o colecţie de aproximativ 110.000 de fotografii pe hârtie şi câteva mii de negative de film, a făcut o călătorie şi pe Clisura Dunării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Wilhem „Willy” Pragher a fost ocupat la începutul lunii mai 1942 cu o călătorie fabuloasă în Transilvania, continuată în Banat, Oltenia şi încheiată la Câmpulung Muscel, în Argeş. Călătoria a durat de la 6 la 14 mai 1942.

În 11 mai a ajuns la la Moldova Nouă. A realizat fotografii cu Sasca Montană, cu o placă ce-l aminteşte pe István Széchenyi (cel care a construit şi Lánchíd, adică podul cu lanţuri -, ce leagă cetatea Budei de oraşul Pesta). 
 
Fotografiile realizate în Banat au fost postat pe blogul willypragher.blogspot.ro., dedicat fotografului. 

  
Wilhelm Alexander Pragher s-a născut în 1908 la Berlin, însă a copilărit la Bucureşti, în casa bunicului, un faimos negustor de blănuri de lux, Moritz Sigmund Prager, unul dintre stâlpii bisericii romano-catolice din Bucureşti. Willy Pragher a murit în 1992, la Freiburg. 
 
 
Conform blogul willypragher.blogspot.ro, opera lui Pragher cuprinde aproximativ un milion de fotografii care se află la Arhivele de Stat Freiburg. Pe lângă fotografiile pe hârtie şi negativele de film, mai cuprinde aproximativ 6.000 de negative pe sticlă şi 27.000 de diapozitive. 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările