Cine va plăti prejudiciul de aproape 10 milioane de lei din dosarul în care a fost condamnat defintiv fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ostaficiuc a fost condamant la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Poli” FOTO Adevărul
Constantin Ostaficiuc a fost condamant la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Poli” FOTO Adevărul

Sentinţa definitivă emisă de Curtea de Apel Timişoara în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli de către Consiliul Judeţean Timiş, dosar în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, prevede şi modul în care trebuie recuperate prejudiciul de aproape 10 milioane de lei.

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat miercuri, 3 ianuarie, sentinţa finală în dosarul care fostul preşedinte al CJ Timiş Constantin Ostaficiuc, mai multe persoane din cadrul CJ Timiş şi foşti reprezentanţi ai clubului de fotbal patronat de Marian Iancu, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Odată cu pronunţarea sentinţei finale, judecătorii au stabilit şi modul în care se va recupera prejudiciul de 9,95 milioane de lei. Potrivit sentinţei, acesta trebuie plătit în solidar de către condamnaţi, în frunte cu Constantin Ostaficiuc, în cazul căruia procurorii DNA au instituit sechestru asigurator pe mai multe bunuri şi conturi.

„Există solidaritate în plata sumei. Suma totală este 9.950.000 de lei, din care în solidar cu x atât. În materie de solidaritate este executat întodeauna cel mai solvabil. Un număr x de persoane răspund împreună pentru un prejudiciu şi în momentul în care se începe executarea se au în vedere măsurile asigurătorii luate şi apoi se execută prin poprire asupra veniturilor salariale sau din pensie, în cuantumul prevăzut de lege”, a declarat avocatul lui Constantin Ostaficiuc, Gheorghe Onea.

Potrivit sentinţei emise pe fond de Tribunalul Timiş, procurorii DNA au pus sechestru pe mai multe bunuri ale inculpaţilor din dosar, inclusiv pentru bunuri şi conturi ale lui Ostaficiuc, al cărui avocat susţine în continuare nevinovăţia fostului preşedinte al CJ Timiş. „Ideea esenţială, din punctul meu de vedere, este că nu există vinovăţie pentru faptele pentru care au fost condamnaţi. Există o hotărâre de Consiliu Judeţean care nu a fost desfiinţată nici prin anularea ei de către instanţa de Contencios Administrativ, nici prin invocarea de către procurorul de şedinţă a excepţiei de nelegalitate”, a declarat Ghorghe Onea. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite