Au început lucrările de construcţie la primul IKEA din afara Bucureştiului. Întreaga zonă, reconfigurată FOTO

Au început lucrările de construcţie la primul IKEA din afara Bucureştiului. Întreaga zonă, reconfigurată FOTO

Au început lucrările de construţie la primul IKEA din afara Bucureştiului FOTO Ş.Both

IKEA, retailerul suedez de mobilă prezent în România cu două magazine în Bucureşti, a demarat lucrările de construcţie la viitorul său magazin din Dumbrăviţa, judeţul Timiş. Acesta va fi al treilea din România şi s-ar putea deschide în primăvara viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul magazin IKEA din afara Bucureştiului va fi ridicat pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăviţa, judeţul Timiş, mai precis la intrarea în Timişoara dinspre Arad. 

Lucrările au demarat în forţă în urmă cu câteva zile, la primul sens giratoiu, de la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69 (calea Aradului). IKEA va lărgi la patru benzi strada Petru Ţuţea şi va face drumul colector care va merge paralel cu calea Aradului. 

 
Conform panoului de pe şantier, manager de proiect Optim Project Management din Bucureşti, iar constructor este Baumpartner Baumtechnic care are sediul central la Ariceşti, Prahova.
 
Data începerii lucrărilor a fost 12 aprilie 2021, iar data finalizării 12 decembrie 2021.
 
Noul centru comercial va avea trei niveluri, iar construcţia va include panouri fotovoltaice şi sisteme ce captează energia geotermală. Toată zona va fi reconfigurată şi pentru acces. 
 
 
Se preconizează ca magazinul să fie deschis în 2022. Noul magazin IKEA va avea 250 de angajaţi şi va deservi o întreagă regiune, numai locuitorii Timişoarei sau ai Dumbrăviţei.
 
“Termenul maxim va fi de 12 luni, dar ei speră să-l termine mai repede. Probabil că în primăvara anului viitor o să fie gata. Punem Dumbrăviţa pe harta Europei. Nu vom mai fi o localitate periurbană din zona Timişoarei, vom fi o localitate unde există un magazin IKEA. Iar momentan, în România există doar la Bucureşti. Vom ajunge pe o hartă europeană a magazinelor IKEA, ceea ce mie mi se pare că este un lucru excepţionalCu siguranţă, tot ce înseamnă zona de vest a României, o parte din Ungaria şi Serbia, dar şi alte judeţe de la noi, vor veni să cumpere mobilă din magazinul de la Dumbrăviţa”, a spus Horia Bugarin, primarul din Dumbrăviţa.
 
 
Terenul de 85.000 de metri pătraţi de la marginea Timişoarei a fost în proprietatea omului de afaceri Ion Ţiriac, iar la începutul anilor 2000 s-a vorbit că în zonă se va deschide un magazin al retailerului belgian Cora. Până la urmă, această afacere nu s-a mai realizat, dar întreaga zonă a rămas în folclorul local ca „zona Cora”. 
 


 

Vă mai recomandăm:

Efectul IKEA. Transformările dintr-o comună din Timiş, după descinderea gigantului suedez de mobilă FOTO

IKEA este pregătită să înceapă construcţia centrului de lângă Timişoara. Suedezii au cerut schimbarea amplasamentului sensului giratoriu

Duel de la distanţă între Ikea şi Mömax pentru piaţa de mobilă din România. Austriecii anunţă deschiderea unui nou magazin în Transilvania

FOTO Mirajul de a te muta din oraş în comunele periurbane. Populaţia Dumbrăviţei a crescut de la 2.600 la peste 16.000 de locuitori

Povestea coloniştilor maghiari care au întemeiat, în urmă cu 125 de ani, Dumbrăviţa, localitatea unde se trăieşte cel mai bine în România

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările