Au început lucrările la cea mai înaltă clădire de birouri din România. Turnul va avea 27 de etaje şi va oferi o panoramă spectaculoasă asupra oraşului

Au început lucrările la cea mai înaltă clădire de birouri din România. Turnul va avea 27 de etaje şi va oferi o panoramă spectaculoasă asupra oraşului

Se construieşte la Timişoara cea mai înaltă clădire de birouri din România

Compania Iulius a demarat lucrările la cel de-al patrulea imobil office din totalul de şase pe care le va include proiectul mixt Openville Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje, United Business Center 0 (UBC 0) va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România. 
 
Lucrările la UBC 0 au început cu organizarea de şantier, iar prima etapă de construcţie va consta în consolidarea terenului, cu peste 280 de piloţi foraţi. Termenul estimat de livrare pe piaţă pentru UBC 0 este ultimul trimestru din 2019.
 
UBC 0 va avea o suprafaţă construită de peste 74.900 metri pătraţi şi, asemenea celorlalte clădiri din ansamblul mixt, va îmbina spaţiile moderne de birouri cu cele de retail. 
 
Demisolul şi parterul vor fi dedicate magazinelor şi restaurantelor tematice, iar la etajul întâi se vor regăsi săli pentru conferinţe şi evenimente. 
 
Spaţiile de birouri vor avea o suprafaţă totală de 52.000 metri pătraţi închiriabili. 
 
Suprafeţe generoase pe fiecare nivel de până la 2.200 metri pătraţi, spaţii fără coloane interioare, grad sporit de lumină naturală, dotări şi tehnologii ultramoderne şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic sunt câteva dintre caracteristicile noii clădiri.

 
UBC 0 va oferi o panoramă spectaculoasă asupra oraşului din orice unghi, datorită faţadei care va fi integral din sticlă. Totodată, cei care vor lucra aici vor avea acces direct la magazinele şi serviciile din Iulius Mall Timişoara şi din noile zone de retail, dar şi la spaţiile de relaxare create în viitorul parc al ansamblului urbanistic.
 
În paralel, pe şantierul proiectului se lucrează la cea de-a treia clădire de birouri, precum şi la extinderea mall-ului. 
 
Până în prezent, în ansamblul Openville au fost finalizate două clădiri de birouri, cu un total de 31.000 metri pătraţi închiriabili, precum şi prima parcare supraetajată din Timişoara, cu 910 locuri.
 
În perioada următoare, vor fi demarate lucrările de construcţie la o nouă parcare subterană şi la un tunel auto care va fluidiza traficul din întregul areal.
 
Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.
 
Citiţi şi:
 

Americanii de la Intel inaugurează centrul de „inteligenţă artificială” de la Timişoara în noul turn de la Openville
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: