Adrian Iacobescu este omul de afaceri care a renunţat la bani pentru ecologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 34 de ani crede în energia regenerabilă şi în puterea timişorenilor de a se transforma în adevăraţi ecologişti.

PROFIL
Născut: 28.07.1976, Timisoara
Studii: Universitatea de Vest, Facultatea de Jurnalism
Experienţă: De 17 ani om de afaceri
Familie: Însurat, un copil

Adrian Iacobescu este din această toamnă preşedintele unei organizaţii care luptă să îi transforme pe timişoreni în luptători pentru ecologie şi să le transforme locuinţele în aşezăminte verzi. În bordul de conducere se află peste 30 de persoane, toate specializate pe oferirea de consultanţă gratuită pentru cei interesaţi să îşi schimbe viaţa.

„Până acum am pus mare accent atât pe experienţa profesională, cât şi pe atitudinea şi personalitatea viitorilor colaboratori. Pe lângă expertiza şi capacitatea de asumare a unor responsabilităţi, mai ales că oferim sfaturi şi consultanţă care schimbă vieţile partenerilor noştri, cu toţii suntem ecologişti. E un sentiment grozav. La adulţi este mai uşor să le explicit avantajele unei vieţi ecologice, dar nimeni nu s-a gândit şi la micuţi. Tocmai din această cauză vom organiza un concurs între şcolile generale din Timişoara. E un proiect complex”, a spus preşedintele Green Power.

Până să se implice în acest proiect, Adrian Iacobescu a dus o viaţă normală. A început cu afacerile în 1994, printr-o firmă ce se ocupa de vânzarea de casete. A urmat o fabrică de prăjit seminţe, una de produs tâmplărie PVC, alta de mobilier şi nu numai. „Pot să spun că mi-am trăit viaţa într-o continuă andrenalină. Simt mereu nevoia să mă reinventez. La ora actual nu trăiesc decât 35 la sută ecologic”, mai spune timişoreanul. În prezent, Adrian Iacobescu a renunţat la afaceri şi pentru perioada următoare este hotărât să se axeze 100 la sută pe voluntariat şi pe familia lui. Primul proiect al Green Power va avea loc în această seară, la mall-ul din oraş, unde două şcoli se vor întrece pe teme ecologice.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Cât de ecologist eşti?

Nu cred în ecologismul de tip sută la sută. În vremurile pe care le trăim e imposibil. Vă dau un simplu exemplu: o simplă pungă de cumpărături poate împărţi ecologiştii în două tabere. Dacă ai de gând să cumperi o sacoşă de plastic, vei fi acuzat că obiectul respectiv nu e biodegradabil. În cazul unei sacoşe de hârtie, ţi se va reproşa că au fost tăiaţi copaci pentru acel obiect.

Cât de scumpă poate fi viaţa de ecologist?
Am o maşină „destul“ de ecologică. Biodiselul e mai scump cu câteva procente decât ceilalţi carburanţi, însă ai o satisfacţie imensă asupra faptului că nu omori natura.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite