ADMITERE LICEU 2013 Profesorul care predă de peste 20 de ani la „Info”

ADMITERE LICEU 2013 Profesorul care predă de peste 20 de ani la „Info”

Profesorul George Georgescu de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil". FOTO: Vali Silaghi

George Georgescu este unul dintre profesorii de top de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, mai familiar timişorenilor drept Liceul de Informatică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Are foşti elevi care studiază la Cambridge, fac doctorate în Statele Unite sau lucrează la Google, iar în ultimii 20 de ani a trimis peste 100 de elevi la Olimpiadele Naţionale de Matematică şi chiar mai sus. „Am mulţi ani de lucru în spate cu elevii, atât la clasă cât şi la Olimpiade. Tatăl meu a fost profesor de matematică, sigur că am deprins gustul acesta. Din 1990 sunt profesor la acest liceu, au trecut nişte ani”, a spus profesorul Georgescu.
 
Rezultatele au apărut inevitabil în urma pasiunii dascălului pentru matematică. „M-a obligat statutul meu personal, am o deschidere spre acest tip de muncă, aşa că au apărut şi rezultatele. Copii au fost interesaţi, au fost motivaţi, le-a plăcut. Nici nu ştiu, m-a tot întrebat lumea care ar fi secretul, dar secretul succesului este format din multe lucruri mărunte. Adică, nu poţi să ai un elev olimpic la liceu dacă nu este bine fundamentat matematic de la cel mai de jos nivel, din ciclul primar, din gimnaziu”, a explicat profesorul.
 
Liceul Teoretic „Grigore Moisil” are constant elevi prezenţi în fazele superioară ale Olimpiadelor Naţionale de Matematică, iar o pregătire bună trebuie să fie începută foarte devreme. „Noi la clasă punem mare accent pe însuşirea corectă a noţiunilor de bază, pentru că o problemă complexă înseamnă de fapt o sumă de probleme mai simple. E foarte important să acoperim cam tot ceea ce trebuie, atât la nivelul programei, cât şi în plus”, a declarat dascălul timişorean.
 
Predarea la liceu şi pregătirea unui elev pentru Olimpiadă nu înseamnă doar „turnarea” materiei şi repetarea la nesfârşit a unor exerciţii. „Menirea noastră a profesorilor este să facem orele interesante şi pentru cei mai puţini înclinaţi către matematică, şi pentru cei foarte buni. Elevilor olimpici e dăm individual probleme de rezolvat, dar apare şi întrebarea: ce să le dai? Cei care merg la olimpiade naţionale sau internaţionale trebuie neapărat să studieze individual, să fie complet pregătiţi, în aşa fel încât să nu fie surprinşi de niciun subiect”, este de părere profesorul Georgescu.
 
Mulţi dintre elevii care au trecut prin „mâinile” sale au ajuns să studieze sau să muncească la universităţi şi companii de prestigiu din SUA, Anglia sau Franţa. „Ultimul elev cu care am fost la Balcaniadă, a luat bronz anul trecut, este la Cambridge acum, studiază acolo. El pentru anul I este pregătit acolo, mi-a spus că deja citeşte materia pentru anul II. Pentru mine este mai mult decât o meserie, pentru că satisfacţiile spirituale sunt mult mai mari decât cele materiale”, a mărturisit George Georgescu.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: