A fost ales traseul pentru centura Timişoara-Vest. Drumul care închide inelul va trece prin Săcălaz şi Utvin

A fost ales traseul pentru centura Timişoara-Vest. Drumul care închide inelul va trece prin Săcălaz şi Utvin

Harta viitoarei centuri Timişoara-Vest

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a anunat că în cadrul şedinţei Comisiei Tehnico-Economice a CNAIR a fost avizată varianta de traseu (din cele patru propuse iniţial) pentru şoseaua de centură Timişoara-Vest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Varianta de traseu avizată în luna noiembrie are o lungime de aproximativ 14 kilometri şi traversează unităţile administrativ teritoriale Timişoara, Săcălaz şi Utvin. Sunt prevăzute patru noduri rutiere: la intersecţia cu DN 69 (Timişoara – Arad) şi centura de ocolire Timişoara Nord, la conexiunile cu DN 6 (Timişoara – Cenad), cu DN 59A (Timişoara – Jimbolia) şi cu Timişoara printr-un drum de legătură. 
 
Proiectul are ca scop construirea unei variante de ocolire a oraşului din zona intersecţiei DN 69 (Timişoara – Arad), cu DJ 591 (unde se va lega cu varianta de ocolire Timişoara Sud, acum în construcţie), ce va înconjura oraşul prin vest, rezultând astfel închiderea inelului de centură a Timişoarei.
 
De asemenea, drumul va avea nouă poduri şi pasaje. 
 
În perioada următoare, vor avea loc şi alte studii necesare pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate, contractul fiind derulat de Search Corporation, valoarea contractului fiind de 3.658.195 lei (fără TVA), termenul de predare fiind ianuarie 2022.           

Vă mai recomandăm:

Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor, pe şantierul Centurii Timişoara-Sud: Terminaţi această lucrare când trebuie şi vă ofer o sticlă de vin

Elaborarea studiului de fezabilitate pentru Centura Timişoara Vest. Ministrul Cătălin Drulă vrea două benzi pe sens

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările