Două femei au murit în Mureş din cauza Covid-19. Numărul deceselor a ajuns la 6

Două femei au murit în Mureş din cauza Covid-19. Numărul deceselor a ajuns la 6

Sursa Getty Images

Covid-19 a făcut încă două victime în judeţul Mureş. Este vorba despre două femei sexagenare, cu istoric medical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Mureş a anunţat că în judeţ a fost inregistrat al cincilea deces provocat de infecţia cu Covid-19.
Este vorba despre o femeie în vârstă de 61 ani.
 
Boala a debutat pe data de 1 aprilie, cu dureri precordiale şi retrosternale, dispnee severă.
 
Pacienta a fost internată pe data de 4 aprilie la Spitalul Municipal Târnăveni - Secţia ATI, apoi a fost transferată la 6 aprilie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – Secţia ATI. A doua zi, la 7 aprilie, ea a murit.
 
Femeia avea condiţii medicale pre-existente: insuficienţă mitrală, bronhopneumopatie cronică obstructivă, precum şi boală hepatică cronică. 
 
Un caz similar este decesul cu nr. 6 din Mureş. O femeie în vârstă de 60 de ani a avut debutul bolii în ziua de 1 aprilie, cu febră, stare de astenie accentuată, cefalee şi durere toracică. A fost internată în ziua de 5 aprilie în UPU-SMURD, fiind transferată în aceeaşi zi la Spitalul Municipal Sighişoara.
 
Ea a primit confirmarea bolii în 6 aprilie, iar a doua zi, în 7 aprilie, a murit. „Avea condiţii medicale preexistente: boală cardio-vasculară şi hipertensiune arterială. 
 
În 1 aprilie fusese înregistrat în Mureş decesul cu nr. 4 provocat de infecţia cu Covid-19. Un bărbat de 56 ani fusese nternat în Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş - Boli Infecţioase în data de 30 martie. I-au fost recoltate analizele pentru testare la 31 martie, fiind confirmat cu Covid-19 în aceeaşi zi. A fost transferat în ATI la 1 aprilie, unde a murit în aceeaşi zi. Drept comorbidităţi avea insuficienţă renală cronică, hipertensiune arterială. Pacientul făcuse hemodializă şi avusese contact cu alt caz confirmat cu COVID-19 din acelaşi centru de dializă.
 

Generalul Oltean, în echipa anti Covid-19

Un general de brigadă (în rezervă) s-a alăturat echipei de coordonare a acţiunilor de luptă împotriva răspândirii Covid-19 în judeţul Mureş.
 
„Este o perioadă în care munca în echipă contribuie decisiv la succesul misiunii de limitare a răspândirii infecţiei cu Coronavirus. Invitaţia doamnei prefect mă responsabilizează, iar alături de această echipă, împreună cu domnul doctor Cristian Boeriu, vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru a gestiona cât mai eficient perioada grea prin care trecem“, a afirmat generalul de brigadă (r) Dorin Oltean.
 
El va îndeplini, neremunerat, funcţia de consilier în domeniul coordonării integrate a instituţiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională al prefectului.
 
„În vremuri grele, este important să ne unim forţele cu oameni care au o experienţă bogată în cariera profesională pentru a ne asigura că facem tot ce e posibil în scopul protejării sănătăţii mureşenilor. Îi mulţumesc domnului general pentru răspunsul afirmativ dat invitaţiei mele şi cred că va completa foarte bine echipa care, în acest moment, este la datorie în lupta cu un duşman nevăzut şi extrem de agresiv. De numele domnului general de brigadă se leagă 34 de ani de experienţă în situaţii de urgenţă şi mii de misiuni de salvare a vieţilor omeneşti. Am încredere că împreună vom reuşi să depăşim această perioadă“, a spus Mara Togănel, prefectul judeţului Mureş.
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: