Haos pe Transalpina şi la Rânca din cauza aglomeraţiei. „A fost un şir de maşini parcate de opt kilometri“

Haos pe Transalpina şi la Rânca din cauza aglomeraţiei. „A fost un şir de maşini parcate de opt kilometri“

Coada de maşini s-a întins pe aproximativ 20 de kilometri

Mii de maşini au rămas blocate în weekend pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, din cauza aglomeraţiei din zona montană Rânca, judeţul Gorj. Staţiunea a fost arhiplină şi nu au mai existat locuri de parcare

Din cauza haosului, turiştii au parcurs o porţiune de 20 de kilometri în aproximativ două-trei ore sau chiar mai mult. Unii dintre aceştia, care nu aveau rezervări la cabanele şi pensiunile din zonă, au făcut cale întoarsă. „Dacă nu aveam rezervare făcută, ne-am fi întors. Nu ar fi avut rost să pierdem o jumătate de zi în maşină. Circulaţia este infernală. Am mai fost la Rânca şi în alţi ani, dar nu am mai văzut aşa ceva, un asemenea haos. Autorităţile trebuie să facă mai multe pentru turişti“, a spus un turist venit din Horezu.

Un bucureştean spune că nu se aştepta ca aglomeraţia să fie mai mare decât pe Valea Prahovei: „Am fugit de aglomeraţia de pe Valea Prahovei şi am găsit o aglomeraţie şi mai mare la Rânca. Trebuie ca autorităţile să facă ceva în această privinţă. Nu există locuri de parcare şi de asta se întâmplă acest calvar şi se circulă bară la bară pe aşa de mulţi kilometri“.

Maşini parcate pe opt kilometri

Parcarea cu plată din Rânca şi toate locurile de pe marginea drumului principal şi a străzilor din interiorul staţiunii au fost sufocate de maşini. Mulţi şi-au lăsat maşinile pe unde au putut. Şirul de maşini parcate se întindea pe opt kilometri înainte de intrarea în Rânca. „Oamenii au vrut să se bucure de zăpadă, mai ales că sunt puţine zone în ţară unde există. Staţiunea este atractivă. Toate parcările au fost pline şi s-a depăşit cu mult capacitate. În Rânca s-au aflat între 8.000 şi 10.000 de turişti. Foarte mulţi nici nu au mai ajuns în Rânca şi s-au oprit unde au găsit zăpadă. Era un şir de maşini parcate de opt kilometri“, Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, care este şi reprezentantul salvamontiştilor români.

Staţiunile montane, aglomerate din cauza pandemiei

Restricţiile de circulaţie în alte staţiuni din afara ţării şi lipsa zăpezii au fost motivele pentru care românii care iubesc sporturile de iarnă şi muntele au luat cu asalt staţiunile montane.

„Aglomeraţie a fost în toate staţiunile. Este pentru prima dată când se duc aşa de mulţi oameni la munte. Românii nu au mai putut să iese din ţară, decât cu îndeplinirea anumitor condiţii, şi, în plus, nu mai există zăpadă decât în câteva locuri“, a precizat şeful Salvamont România.

Toate cele şase pârtii de schi din zona Rânca au fost deschise, stratul de zăpadă depăşind o jumătate de metru.

Femeie, victima unei agresiuni

Zece salvamontişti sunt prezenţi zilnic în această perioadă în zona Rânca. Salvatorii au intervenit sâmbătă şi duminică la zece cazuri, jumătate dintre victime fiind transportate la spital din cauza rănilor mai grave pe care le-au suferit. Un caz mai deosebit a fost al unei femei care a fost implicată într-un scandal care s-a petrecut sâmbătă seara. În urma loviturilor primite şi a faptului că a fost rănită când a căzut, victima a avut nevoie de masca de oxigen pentru a supravieţui.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Bărbatul care a jucat hora în curtea spitalului după ce a scăpat de COVID-19 vrea să scrie o carte VIDEO

Medic despre personalul sanitar care nu vrea să se vaccineze: „L-aş lăsa liber“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările