Val de contestaţii la Bacalaureat 2020. Cele mai multe cereri de recorectare, depuse la Română

Val de contestaţii la Bacalaureat 2020. Cele mai multe cereri de recorectare, depuse la Română

Foarte mulţi elevi au decis să conteste notele primite în cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020. Cele mai multe cereri de recorectare au fost depuse la Limba şi Literatura Română.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ISJ Dâmboviţa, 1.438 de contestaţii au fost depuse după afişarea primelor rezultate obţinute de candidaţii prezenţi la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat
 
Numărul contestaţiilor:
 
- Limba şi literatura română: 558 cereri
 
- Istorie: 110 la disciplina
 
- Matematică: 334 
 
- Geografie:105 
 
- Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană: 101
 
- Biologie vegetală şi animală: 86
 
„Contestaţiile au putut fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, pînă astăzi la ora 12:00.
Nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere, aceasta devenind nota finală. Soluţionarea lucrărilor contestate va avea loc în perioada 1-4 iulie,rezultatele finale urmînd a fi făcute publice duminica, 5 iulie”, se arată într-un comunicat al ISJ Dâmboviţa.
 
În judeţul Dâmboviţa au fost declaraţi respinşi 1.440 candidaţi, dintre care 119 au obţinut note de peste 5 (cinci) la toate probele, însă media finală nu a fost egală cu 6 (şase), medie necesară pentru promovarea examenului de bacalaureat. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: