Salvamontiştii au avut 31 de intervenţii de urgenţă, în ultimele 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câini de avalanşă Salvamont România

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 31 apeluri prin care salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină de urgenţă.

Este vorba de 6 apeluri pentru Salvamont Alba, 5 apeluri pentru Salvamont Gorj, 5 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 4 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 2 apeluri pentru Salvamont Petrosani, 2 apeluri pentru Salvamont Azuga, 1 apel pentru Salvamont Predeal, 1 apel pentru Salvamont Muntele Mic, 1 apel pentru Salvamont Bihor, 1 apel pentru Salvamont Dambovita, 1 apel pentru Salvamont Vrancea, 1 apel pentru Judeţul Gorj, 1 apel pentru Judeţul Buzau, potrivit news.ro

Echipele salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Turişti localizaţi de operatorii 112


O maşină cu doi ocupanţi a rămas, joi, 19 decembrie, înzăpezită în apropierea Peşterii Ialomiţei, din zona localităţii dâmboviţene Moroeni, iar localizarea s-a efectuat de către operatorii 112, informează STS.

Turiştii nu au ştiut dacă se află în judeţul Prahova sau în Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

"Pentru a-i putea localiza rapid, operatorul STS din Centrul unic pentru apeluri de urgenţă Dâmboviţa le-a transmis un link pe care să îl acceseze şi astfel să le afle coordonatele geografice. După activarea link-ului, informaţiile de geolocalizare au fost transmise în Sistemul 112, fiind posibilă găsirea persoanelor de către forţele de intervenţie într-un timp foarte scurt. Din fericire, persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind ajutate doar să deblocheze autoturismul", se arată într-o postare pe Facebook a STS.

STS informează că până la finalizarea implementării soluţiei de localizare AML, pentru identificarea persoanelor care nu cunosc locul în care se află pot fi utilizate cele două metode alternative - link de localizare HTML 5 Geolocation 112 şi aplicaţia mobilă APEL 112. 

Acestea permit transmiterea coordonatelor apelantului către Sistemul 112 şi afişarea acestora în platformele informatice.

Pentru a putea fi localizat prin aceste metode este nevoie de un telefon cu GPS şi conexiune la internet.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite