Prima expoziţie etnografică găzduită de Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi

Prima expoziţie etnografică găzduită de Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi

Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi a găzduit, zilele trecute, prima expoziţie etnografică de costume populare. Fotografii cu acele costume vor fi expuse până la mijlocul lunii iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Expoziţia de costume populare face parte din cadrul proiectului „Povestiri balcanice – de la mozaic la vitraliu” cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional în sesiunea I/2020, la aria Patrimoniu Cultural Material şi va putea fi văzută online în postările live pe care le vom face în cele două zile pe pagina de Facebook special creată pentru acest proiect şi pe pagina asociaţiei.
 
„Este o expoziţie realizată cu sprijinul unor colecţionari particulari şi care prin intermediul pieselor originale expuse şi ale fotografiilor ne aduc mai aproape zonele etnografic de interes pentru proiectul nostru, astfel am selectat piese în care se manifestă influenţe balcanice şi acestea ne vor purta într-un periplu imaginar de la vest la est, din Banat până în Dobrogea şi pe Drumul Sudului care lega Înalta Poartă pe drumul Balcanilor cu Europa trecând prin Transilvania.
 
Proiectul nostru este un prilej de a promova un mozaic multicultural care ne îmbogăţeşte spiritual şi sperăm să îi bucure pe vizitatorii palatului de la Potlogi. Am ales ziua solstiţiului de vară, 21 iunie,  pentru această activitate de promovare a tradiţiilor si patrimoniului material pentru că în preajma ei este şi sărbătoarea sânzienelor şi în anii din urmă am sărbătorit Ziua Universală a Iei. 
 
 
În realizarea acestei expoziţii inedite ne sunt parteneri Asociaţia „Călător prin România” şi „Colecţia etnografică Marius Matei” din Timişoara.
 
Au contribuit, expoziţia noastră cu piese etnografice sau fotografii: „ Colecţia Ie de Românie” a Dianei Mandache, „Colecţia Cristiana Straie Populare Autentice”,  Muzeul comunitatii bulgare din Târgovişte şi colecţionarul Emilian Madosa din Timişoara.
 
Este prima expoziţie etnografică găzduită de Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, costumele vor putea fi văzute doar în acest sfârşit de săptamână dar fotografiile vor fi expuse până la mijlocul lunii iulie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările