Mesajul ÎPS Nifon, la deschiderea noului an şcolar 2020-2021

Mesajul ÎPS Nifon, la deschiderea noului an şcolar 2020-2021

Noul an şcolar începe în condiţii speciale, din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus. Chiar şi-aşa, educaţia este prioritară, iar toţi factorii de decizie trebuie să pună umărul pentru ca totul să decurgă cât de cât normal.

 
Mesajul ÎPS Nifon, la deschiderea noului an şcolar 2020-2021
   
Cu toţii suntem preocupaţi să oferim copiilor noştri cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea activităţii educaţionale în acest nou an şcolar. Pentru noi toţi, educaţia reprezintă o prioritate evidentă, iar Biserica noastră strămoşească desfăşoară o intensă şi susţinută activitate în acest sens.
   
Dacă în trecut şcolile funcţionau în pridvorul bisericilor şi mânăstirilor noastre, astăzi, Ortodoxia românească contribuie la sprijinirea activităţii educaţionale prin susţinerea elevilor defavorizaţi, prin oferirea de rechizite şcolare, îmbrăcăminte şi încălţăminte, construirea de case pentru familiile fără adăpost sau fără condiţii minime de viaţă decentă, organizând meditaţii gratuite la diferite materii şi multe alte astfel de iniţiative filantropice şi educaţionale, cu ajutorul credincioşilor, prin contribuţia unor sponsori şi în colaborare cu autorităţile locale competente.
   
Arhiepiscopia Târgoviştei s-a implicat, intens, dinamic şi necesar în susţinerea învăţământului şi în varianta sa on-line, în condiţiile speciale de pandemie, prin oferirea de tablete cu internet gratuit unor elevi din clasele terminale, proveniţi din familii defavorizate, dar cu situaţie excepţională la învăţătură, precum şi a unor auxiliare didactice pentru susţinerea activităţii profesorilor de Religie sau de discipline şcolare conexe.
   
De asemenea, în fiecare an, premiem elevii care obţin rezultate excepţionale la concursurile şi olimpiadele şcolare, oferim burse celor care fac performanţă sau celor aflaţi în nevoie şi tipărim volume, pentru a-i susţine pe tineri în cunoaşterea şi aprofundarea valorilor noastre creştine şi româneşti.
   
Amintesc aceasta pentru a impulsiona şi pe alţii, oameni şi instituţii, de a imita aceste exemple şi de a colabora pentru mai binele copiilor noştri.
   
Biserica împreună cu Familia şi cu Şcoala sunt instituţii fundamentale ale neamului nostru, cu un rol important în aprofundarea moştenirii creştine a continentului nostru european şi în aprofundarea viitoare a culturii şi a civilizaţiei noastre.
   
Cer tuturor factorilor decizionali să sprijine educaţia, copiii şi familiile lor pentru optima desfăşurare a cursurilor!
   
Rog pe părinţi şi pe copii să manifeste o deosebită grijă, în aceste condiţii restrictive, pentru susţinerea eforturilor de limitare şi eradicare a pandemiei cu care încă ne confruntăm, asigurându-vă pe toţi de sprijinul, aprecierea şi binecuvântarea mea!
   
Fie ca Bunul Dumnezeu să ne dăruiască o cât mai rapidă întoarcere la normalitate şi tuturor să ne împărtăşească din belşug ajutorul şi iubirea Sa milostivă!  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările