Europarlamentare Dâmboviţa 2019. Incidente la o secţie de vot din Târgovişte. Mai mulţi tineri şi-au fotografiat cărţile de identitate

Europarlamentare Dâmboviţa 2019. Incidente la o secţie de vot din Târgovişte. Mai mulţi tineri şi-au fotografiat cărţile de identitate

Doi tineri din Târgovişte s-au ales cu dosare penale, duminică, 26 mai, în ziua Alegerilor Europarlamentare, după ce poliţiştii au fost sesizaţi că aceştia şi-au fotografiat cu telefoanele personale cărţile de identitate, pe care se afla aplicat autocolantul, fapt  ce justifica prezenţa la vot. Pentru asta ar primi 50 lei din partea unui partid politic.

 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Mun.Târgovişte au fost sesizaţi de către preşedinta secţiei de votare Nr. 59 din Târgovişte cu privire la faptul că doi tineri, din localitate, după ce şi-au exercitat dreptul la vot în incinta secţiei de votare Nr. 55, au ieşit pe holul Şcolii nr. 9 şi şi-au fotografiat cu telefoanele personale cărţile de identitate, pe care se afla aplicat autocolantul ce justifica prezenţa la vot intrucât un partid politic le-ar fi oferit 50 lei.
 
„Fiind audiaţi, tinerii au recunoscut afirmaţia făcută în faţa preşedintei secţiei de votare, respectiv că ar primi de la un partid politic 50 de lei, dar au precizat că a fost făcută în mod ironic, nefiind adevărată.  De asemenea, declară că nu au fost abordaţi niciodată în vederea coruperii votării cu vreo anumită formaţiune politică şi nici nu le-a fost promisă sau oferită o sumă de bani”, au precizat reprezentanţii IPJ Dâmboviţa.
 
În cauză  a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările