Europarlamentare 2019. Peste 600 de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt prezenţi în secţiile de votare din Dâmboviţa

Europarlamentare 2019. Peste 600 de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt prezenţi în secţiile de votare din Dâmboviţa

Peste 600 de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt angrenaţi duminică, 26 mai, în desfăşurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European şi a referendumului naţional. Structurile MAI au luat toate măsurile, potrivit competenţei, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

 
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I”  Dâmboviţa, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, precum şi alte structuri judeţene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot. 
 
Alegeri europarlamentare 2019, Dâmboviţa
 
225 de poliţişti, alături de 148 de jandarmi şi alte structuri, vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, 228 de pompieri asigură desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European şi a referendumului naţional.
 
„Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 216 poliţiştii vor fi constituiţi în echipe operative, alături de luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti. Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secţiile de votare, 100 de poliţişti şi efective de jandarmi vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilorunde acestea vor fi depozitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
Alegeri europarlamentare 2019, Dâmboviţa
 
În ziua procesului electoral, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa va avea în responsabilitate 181 de secţii de votare dispuse în 122 de locaţii, unde, vor fi prezenţi peste 230 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune. 
 
Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările