Două cluburi din Târgovişte au anunţat că pun lacătul până vor intra în legalitate în privinţa normelor PSI

Două cluburi din Târgovişte au anunţat că pun lacătul până vor intra în legalitate în privinţa normelor PSI

Două cluburi din Târgovişte au anunţat că pun lacătul până vor intra în legalitate privind normele PSI

Două cluburi din Târgovişte vor fi închise în perioada următoare pentru a se conforma noilor reglementări privind normele de siguranţă la incendiu. Tao şi Belvedere Studio au anunţat pe o reţea de socializare că vor închide până se vor pune la punct.

 
Anunţul Belvedere: "Stimati clieniti, datorita faptului ca Studio Belvedere duce lipsa unei iesiri de urgenta am decis ca pana la efectuarea acesteia sa incetam activitatea.Va multumim pt intelegere si va promitem sa redeschidem cat mai curand posibil".
 
 
De asemenea, Belvedere a anunţat că începând cu data de 03.11.2015, în tot spaţiul interior (Queen's Corner , Belvedere şi Studio) deţinut de Ivan Grup S.R.L., fumatul va fi interzis. "Vom amenaja spaţii speciale în afara clădirii (balcoane, terasa, pietonal), pentru a permite celor care doresc să fumeze să-şi satisfacă acest viciu. Vă mulţumesc pentru înţelegere"
 
Anunţul Tao: "Clubul Tao anunţă suspendarea tuturor evenimentelor pentru o perioadă scurtă de timp,  pentru a se conforma noilor măsuri şi reguli în vigoare. Mulţumim"
 
Tot în urma tragiului eveniment, Hooligans Pub  a anunţat că va amâna un eveniment important stabilit pentru luna decembrie. 
 
"Fiind profund îndureraţi şi solidari cu cele întâmplate, vineri seara, la Colectiv, am decis ca evenimentul să fie amânat pentru luna decembrie. Dragonu îşi exprimă profundul regret şi amână acest eveniment, aşa cum majoritatea artiştilor au făcut în toată ţara. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei trecuţi în nefiinţă şi să-i întărească pe cei care acum se luptă pentru viaţ lor"
 

Noile norme PSI

Guvernul a înăsprit, printr-o ordonanţă de urgenţă, legislaţia privind măsurilor de securitate împotriva incendiilor. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor putea aplica amenzi, cuprinse între 50.000 şi 100.000 de lei, şi vor putea închidere localurile care nu respectă regulile. Sunt prevăzute la capitolul "nereguli" lipsa mai multor ieşiri de urgenţă, depăşirea numărului maxim admis, lipsa hidranţilor şi multe altele. 
 

Numărul morţilor a ajuns la 43 

La nouă zile de la incendiul din Clubul Colectiv, numărul deceselor a ajuns la 43, după ce în ultimele 24 de ore s-au stins din viaţă nu mai puţin de 11 dintre răniţii internaţi. Astăzi, urmează să fie transportaţi în Ungaria şi Marea Britanie alţi opt pacienţi, după ce în ultimele două zile au mai fost transferaţi în străinătate încă 19, din care doi s-au stins din viaţă la scurt timp după ce au aterizat în Olanda.

Tragedie în Colectiv. Numărul morţilor a ajuns la 43, după ce în această dimineaţă s-au mai stins din viaţă doi răniţi

Duminică dimineaţă şi-au pierdut viaţa la Spitalul Floreasca alţi doi răniţi, Alexandra Rădulescu, care avea 26 de ani, şi un cetăţean turc.

Asta după ce sâmbătă au murit încă nouă persoane. Astfel, în doar 24 de ore, numărul deceselor a crescut de la 32 la 43 de oameni. De altfel, medicii au avertizat că cea mai dificilă perioadă pentru răniţi va fi între ziua a patra şi ziua a zecea, când este foarte posibilă apariţia unor complicaţii.

Incendiu în Clubul Colectiv. Apar complicaţiile respiratorii majore

„Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat, pentru Mediafax, Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca. În spitalele din Capitală mai sunt internaţi 100 de răniţi, dintre care jumătate sunt în stare gravă. 

Pe de altă parte, începând de vineri, o parte din victime au fost transportate în străinătate, în Israel, Austria, Olanda şi Belgia, la spitale care şi-au oferit expertiza.

Vineri au fost transportaţi trei pacienţi, iar sâmbătă au fost nominalizaţi pentru transport în străinătate 17 persoane, însă una a refuzat transferul, astfel încât au plecat 16. Dintre ei, doi au murit în Olanda, îndată ce aeronava a aterizat. 

Alţi pacienţi - posibil opt - vor fi transferaţi, duminică, la spitale din Marea Britanie şi Ungaria.

De asemenea, familia unui tânăr transportat în Austria a fost trimisă, din greşeală, în Bruxelles. 

Incendiu în Clubul Colectiv. Părinţii tânărului dus sâmbătă în Austria cu avionul au mers la Bruxelles, unde li se spusese că va fi transferat acesta

În plus starea de sănătate a doi membri ai formaţiei Goodbye to Gravity, Alexandru Pascu şi Bogdan Enache, răniţi grav în incendiul din Clubul Colectiv, s-a înrăutăţit, iar familiile vor să îi transfere urgent în străinătate, potrivit unor anunţuri publicate de apropiaţi ai celor doi pe Facebook, în care cer sprijinul oamenilor.

Goodbye to Gravity s-a înrăutăţit. Familiile lor cer ajutor pentru transferarea lor în străinătate

Cine sunt decedaţii din ultimele 24 de ore

Dan Ciobanu, 39 de ani, tatăl a doi copii, a murit sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7:30, la Spitalul de Arşi din Capitală.

Ionuţ Cosmin Popescu, 32 de ani, a murit sâmbătă dimineaţă la Spitalul de Arşi. Avea arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului şi era de o săptămână în comă indusă. În 30 octombrie, Ionuţ Popescu era în Clubul Colectiv împreună cu prietena lui, care a murit în acea seară.

Ionuţ Maior, 27 de ani, a murit sâmbătă dimineaţa la Spitalul Universitar. Soţia acestuia, care a rămas internată la Spitalul Universitar, are tot 27 de ani.

Tullia Ciotola, italianca în vârstă de 20 de ani, care studia la Bucureşti prin programul Erasmus, a murit sâmbătă la scurt timp după ce a fost trasportată în Olanda pentru tratament.

Florin Cristian Popescu, 35 de ani, bodyguardul Clubului Colectiv, a murit în Olanda, la scurt timp după ce a fost transportat acolo pentru tratament. Martorii au spus că bodyguardul că a scos mai mulţi răniţi pe braţe înainte ca el însuşi să fie doborât de flăcări. În timp ce era internat la spital, casa acestuia a fost jefuită de hoţi.

Adrian Popa, în vârstă de 29 de ani, a murit sâmbătă la Spitalul Floreasca.

Alexandru Chelba, 33 de ani, a murit la Spitalul de Arşi. Doctorii au spus că tânărul era în stare gravă, având arsuri pe o suprafaţă mare din corp, dar şi arsuri pe căile respiratorii.

Elena Toader, 30 de ani, care se afla în stare critică, a murit la Spitalul Floreasca.

Mavi Sterian, 25 de ani, a murit la Spitalul Bagdasar-Arseni în urma arsurilor foarte grave suferite. 

Alţi doi pacienţi de la Spitalul Floreasca s-au stins din viaţă duminică dimineaţă: Alexandra Florescu, de 26 de ani şi un cetăţean turc.

Pe aceeaşi temă:

Starea răniţilor din Colectiv. Medic: „Când sunt conştienţi, pacienţii cred că se află în club şi devin agitaţi“

Un organizator de concerte explică cum a ajuns trupa „Goodbye to Gravity” să-şi lanseze albumul în Colectiv

Revoltă antisistem. Românii, nemulţumiţi doar cu demisiile lui Ponta şi Piedone. Patriarhul Daniel, vizat şi el de proteste

Incendiu în Clubul Colectiv. Ponta şi Piedone au demisionat. 80 de răniţi, în continuare în stare critică şi gravă. Unul din ei, transferat la o clinică din Israel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: