Deţinuţii de la Penitenciarul de VIP-uri din Găeşti s-au plâns în instanţă că "pute" în camere

Deţinuţii de la Penitenciarul de VIP-uri din Găeşti s-au plâns în instanţă că

Condiţii de lux la Penitenciarul Găeşti. Foto: Adevărul

Penitenciarul de lux de la Găeşti nu este chiar atât de luxos pe cât se credea iniţial. Un deţinut s-a plâns în faţa judecătorilor că miroase urât în cameră pentru că la toaletă şi la duşuri nu există aerisire. Din cauza aceasta, uşa la toaletă stă mereu deschisă, iar tot mirosul se răspândeşte în camera în care stau şi câte opt deţinuţi.


Problema a dat naştere unor discuţii aprinse atât în sala de şedinţe, cât mai ales printre deţinuţi, care s-au luat şi la bătaie din această cauză.
 
Unul dintre deţinuţi, budist după religie, şi-a făcut curaj şi s-a plâns judecătorului de toate aceste probleme.
 
"De multe ori s-a ajuns şi la bătaie din această cauză. Între cameră şi toaletă este doar o uşă şi nu există aerisire. Tot mirosul vine în cameră. Există dor 5 găuri la toaletă. Mai mult, cei care se duc la toaletă îi văd pe cei care fac duş pentru că nu există niciun paravan, nici cabină la duş. Dacă vreunul dintre noi intră să-şi facă nevoile, mă vede pe mine când mă spăl", s-a plâns deţinutul.
 
 
Judecătorul şi-a notat toate aceste plângeri ale persoanei private de libertate şi a anunţat că le va analiza ăe îndelete, nu înainte de a schiţa un zâmbet. 
 
Deţinutul ştie una şi bună: "dacă nu voi avea câştig de cauză mo voi adresa şi la CEDO, pentru că nu se mai poate cu mirosul ăsta".
 
Chiar şi-aşa, Penitenciarul de la Găeşti devine, încet, dar sigur, destinaţia preferată a unor personaje cu greutate în viaţa publică a ultimilor 20 de ani. Acolo îşi ispăşeşte deja pedeapsa fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, însă, de zece zile, coleg de cameră îi este fostul şef al Statului Major al Armatei, generalul Dumitru Cioflină, judecat şi el în dosarul schimbului de terenuri.
 
La "puşcăria de cinci stele", cu saltele relaxa şi televizoare în fiecare cameră, ar fi vrut să ajungă şi Gigi Becali, dar magistraţii nu i-au dat acceptul.
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările