COVID-19. CJ Dâmboviţa dă asigurări că ridicarea gunoiului nu va fi afectată în această perioadă

COVID-19. CJ Dâmboviţa dă asigurări că ridicarea gunoiului nu va fi afectată în această perioadă

Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunţă că SC Supercom SA, operatorul pentru salubritate la nivel judeţean, „depune eforturi susţinute pentru ca activităţile caracteristice – de colectare şi transport al deşeurilor menajere – să se desfăşoare în condiţii normale”.

„Totodată, s-au luat măsuri în vederea asigurării unui serviciu corespunzător – derulat în condiţii de siguranţă, de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere şi asimilabile pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. 
 
Persoanele aflate în izolare la domiciliu pot solicita Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sprijin în vederea colectării deşeurilor menajere pe care le produc în gospodăria proprie, urmând ca operatorul de salubritate să fie informat despre fiecare solicitare în parte”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.
 
SITUAŢIE COVID-19 ÎN DÂMBOVIŢA:
 
Primul caz confirmat de coronavirus din Dâmboviţa a fost confirmat astăzi. Este vorbaa de un bărbat din comuna Corbii Mari, satul Grozăveşti. Se pare că el a fost infectat la Bucureşti, în Spitalul Victor Babeş, unde făcea dializă.
 
Acesta a avut contact direct cu un alt bărbat confirmat sâmbătă, care a şi murit aseară.
 
În acest moment, potrivit Prefecturii Dâmboviţa, se află în izolare la domiciliu 1.134 persoane asimptomatice.
 
Un lucru îmbucurător este faptul că au ieşit din izolare la domiciliu 276 persoane. Pe de altă parte, 53 de persoane se află în carantină, în spaţiile identificate în acest sens, 53 de persoane.
 
Poliţiştii continuă să acţioneze pe raza întregului judeţ, alături de celelalte structuri cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost constituite 129 de patrule, dintre care 38 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa “Mircea cel Bătrân”, în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu.
 
În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 714 persoane, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.100 de lei celor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: