Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei eleve de 10 ani strivite de dulap la o şcoală din Dâmboviţa

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei eleve de 10 ani strivite de dulap la o şcoală din Dâmboviţa

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul unei eleve strivite de dulap, într-o şcoală din judeţul Dâmboviţa. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Incidentul a avut loc Şcoala Gimnazială Cojasca, jud. Dâmboviţa, la sfârşitul cursurilor şcolare, când elevii aşteptau începerea programului de after-school, şi, potrivit celor prezentate în mass-media, o fetiţă de 10 ani a încercat să ajungă la o cutie de jocuri aflată pe dulap, moment în care mobilierul greu de zeci de kilograme s-a răsturnat peste ea, strivind-o. 
 
„Copilul ar fi trebuit să fie supravegheat. Problem este că de la ora la care ei pleacă de la şcoală până începe afterul, este o perioadă în care ei sunt cam singurei. Vin aici, în faţa afterului, fetiţa a vrut să intre că era cam răcoare, ea şi-a luat ghiozdanul şi a fugit în clasă. Până să meargă doamna să îi cheme şi pe ceilalţi din curtea afterului. În momentul acela s-a întâmplat”, spune Dumitrescu Daniel, învăţător.
 
De asemenea, din declaraţiile date de către unul dintre învăţători a rezultat că, în intervalul de timp dintre sfârşitul orelor de curs şi începerea programului de after-school, elevii nu beneficiau de o supraveghere adecvată. Fetiţa implicată în accident a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, însă, dată fiind gravitatea rănilor, medicii au decis să o transfere la un spital din Bucureşti.
 
„E conştientă, am vorbit cu mama ei. E lovită la cap, dar uşor. A intrat în clasă şi a văzut un joc pe dulap şi s-a urcat pe dulap să îl ia. A pus piciorul pe un sertar, iar în mometnul acela a căzut dulapul peste ea. Era nişte maculatură în dulap, lucruri uşoare”, a precizat imediat după incident primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările