Voleiul sucevean, forţat să se bazeze pe jucători tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul CSM rămâne fără cei mai buni voleibalişti din cauza lipsei de fonduri. Rezultatele foarte bune ale echipei au fost slab recompensate, bugetul anual fiind de numai 150.000 de lei.

Echipa suceveană de volei ţine de CSM, care este un club guvernamental. Banii pe care autorităţile îi alocă anual fiecărui sport în parte sunt prea puţini faţă de cât ar fi necesar. Aproximativ 50.000 de lei a primit fiecare ramură sportivă din municipiu anul trecut, inclusiv echipa de volei. Bani mai vin de la Primărie, de la Consiliul Judeţean şi de la sponsori, însă oricum sunt insuficienţi pentru plata jucătorilor, pentru procurarea echipamentelor, pentru întreţinere, pentru deplasări şi pentru tot ce mai este necesar unui club ce speră să facă performanţă. „N-am fost susţinuţi financiar. Doar cu pasiune şi cu dragoste nu faci nimic“, a declarat antrenorul Victor Pancu.


Fiecare pentru el


Jucătorii nu sunt motivaţi să rămână la club, fiecare încercând să plece la echipe mai mari sau la echipe la care pot fi mai bine plătiţi. „Avem o problemă cu stabilitatea. Jucătorii noştri renunţă rând pe rând“, a spus mâhnit Victor Pancu. Antrenorul s-a implicat foarte mult în problemele echipei şi a reuşit cu eforturi enorme să o aducă în prima divizie. „Eu am o vechime de peste 40 de ani la CSM şi am promovat foarte mulţi jucători. Voleiul este un sport foarte greu, de respingere, la care nu se poate adapta oricine. Trebuie practicat de pe la 12 ani. Eu am format jucători de la noi din ţară. Şi acum la juniori am 12 suceveni“, a precizat Victor Pancu. La alte echipe, antrenorii preferă să-şi aducă jucători din străinătate. „Alţii investesc foarte mult în jucători din afară, pregătindu-i, practic, pentru naţionalele lor, uitând de naţionala noastră“, a mai adăugat Victor Pancu.


Sprijin moral la Primărie


Municipalitatea susţine financiar echipa, însă nu oferă atât de mulţi bani pe cât ar fi nevoie, alocând din buget circa 100.000 de lei pe an. „Domnul Victor Pancu a făcut volei întâi cu sufletul şi abia apoi cu trupul în cei 40 de ani petrecuţi la CSM. Ştiu că a făcut sacrificii mari pentru echipă. Ar fi nevoie de un ajutor mai consistent de la Primărie, recunosc“, a subliniat viceprimarul Viorel Seredenciuc. Sezonul oficial pentru divizia A2 va debuta abia pe 1 octombrie, însă de luni încep pregătirile. „În sezonul următor va trebui să ne bazăm în principal pe jucătorii tineri şi foarte tineri. Ne-au plecat câţiva voleibalişti buni precum Olteanu, Pietraru, Someşean şi Bocancea, dar vom avea posibilitatea să-i promovăm pe cei de la CSŞ «Nicu Gane» din Fălticeni“, a spus Pancu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite