Tupeu fără margini pentru un traficant de droguri: aflat sub control judiciar a continuat să vândă amfetamină, cannabis şi etnobotanice

Tupeu fără margini pentru
un traficant de droguri: aflat sub control judiciar a continuat să vândă
amfetamină, cannabis şi etnobotanice

Un traficant aflat sub control judiciat a continuat să vândă droguri. FOTO Dănuţ Zuzeac

Iosif Marian Grijincu şi Daniel Molociniuc au fost  arestaţi preventiv de Tribunalul Suceava, în urma a şapte percheziţii desfăşurate de procurorii DIICOT la Rădăuţi. Anchetatorii au stabilit că cei doi ar fi vândut amfetamină, cannabis şi etnobotanice în zona Rădăuţi. Grijincu este cercetat şi într-un alt dosar tot pentru trafic de droguri, el aflându-se în momentul percheziţiilor sub control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurori din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava şi poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, beneficiind de suportul tehnic al Serviciului Operaţiuni Speciale Suceava, începând cu luna aprilie 2017 au documentat  activităţile infracţionale privind procurarea de droguri de risc şi mare risc precum şi de alte substanţe interzise prin sistemul informatic „dark-net”, pe care, ulterior le puneau în vânzare consumatorilor de pe raza municipiului Rădăuţi, dar şi din împrejurimi.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că suspectul Iosif Marian Grijincu a pus la punct o schemă infracţională care să-i permită derularea de activităţi de traficare de droguri de risc şi mare risc precum şi de substanţe cu efecte psihoactive destinate comercializării lor către diverşi clienţi prin intermediari de încredere, cu scopul obţinerii a unor importante beneficii financiare.

Pentru a nu risca să fie descoperite cantităţile cu substanţe interzise pe care le trafica în locaţii care să-l pună în legătură cu persoana sa şi care să conducă la probarea activităţilor sale infracţionale şi să rişte arestarea preventivă, întrucât este cercetat sub control judiciar în dosarul nr. 2D/P/2011 al DIICOT – Serviciul Teritoral Suceava pentru comiterea de infracţiuni de trafic de droguri de risc şi mare risc precum şi de substanţe cu efecte psihoactive, suspectul Iosif Marian Grijincu, pentru a-şi depozita aceste substanţe, a utilizat cutii poştale ori spaţii aparţinând unor persoane care nu erau în cunoştinţă de cauză cu privire la astfel de demersuri, având acces la aceste locuri prin intermediari de încredere.

Astfel, la data de 20 aprilie 2017 au fost descoperite într-o cutie poştală a unui apartament din municipiul Rădăuţi, de către o persoană întoarsă din străinătate şi care dorea să ridice corespondenţa, un număr de 50 de pliculeţe autosigilante în care se afla cantitatea totală de 8,82 grame de substanţă pulverulentă care conţinea amfetamină, două pungi în care se afla cantitatea totală de 17,19 grame de Cannabis, precum şi 36 de pliculeţe autosigilante în care se afla cantitatea totală de 4,37 fragmente vegetale.

S-a stabilit că persoana care a descoperit substanţele menţionate este o rudă a suspectului Daniel Molociniuc, pe care suspectul Iosif Marian Grijincu îl folosea în activităţile de comercializare a drogurilor şi celorlalte substanţe interzise.

Totodată, la data de 8 mai 2017, fiind făcute cercetări într-un alt dosar al DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare, într-un fişet din magazia localului administrat de un martor, au fost descoperite 200 de plicuri din plastic, în care se afla cantitatea totală de 42,45 grame de substanţă pulverulentă care conţine Amfetamină. Pe trei dintre cele 200 de plicuri au fost găsite trei fragmente de urme papilare aparţinând suspectului Iosif Marian Grijincu.

Poliţiştii din cadrul BCCO Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul IPJ Suceava – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, au făcut şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi de stocare a datelor informatice, constând în trei harddisk-uri şi opt telefoane mobile precum şi înscrisuri utile cauzei, iar cei doi suspecţi au fost duşi la sediul DIICOT Suceava, fiind arestaţi preventiv de Tribunalul Suceava

Grijincu – inculpat în dosarul traficanţilor ce vindeau etnobotanice amestecate cu materiale de construcţii

În urmă cu un an de zile, procurorii DIICOT Suceava au destructurat o reţea de traficanţi de droguri care avea peste 300 de clienţi pe raza judeţului. Ancheta a scos la iveală faptul că liderul grupării, Răzvan Percec, alias „Boss”, din municipiul Rădăuţi, apela la o reţetă ieşită din comun pentru a obţine mai multe plicuri cu droguri din categoria etnobotanicelor.

Traficantul amesteca substanţele halucinogene primite din străinătate cu prafuri folosite pentru obţinerea materialelor de construcţii. Astfel, Percec a reuşit să-şi mărească numărul plicurilor care ajungeau pe mâna clienţilor spre a fi consumate.

Cinci tineri din zona Rădăuţi – Răzvan Percec, Alexandru Huţuleac, Andrei Iulian Lungoci, Romeo Mihăiţă Roman şi Iosif Marian Grijincu, au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Suceava, ei fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri şi spălare de bani.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupări infracţionale care timp de trei ani ar fi vândut droguri pe raza judeţului Suceava, obţinând sume importante de bani. Pe parcursul cercetărilor au fost identificaţi 22 de membri, au fost făcute 10 constatări în flagrant şi au fost depistate terenuri şi case, autoturisme de lux şi conturi bancare deschise în străinătate, în insulele Marshall, Belize şi Ungaria.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au desfăşurat 19 percheziţii domiciliare, 18 în judeţul Suceava, mai ales în zona Rădăuţi şi una pe raza judeţului Harghita, fiind puse în executare 24 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că un grup infracţional organizat ar fi acţionat pe raza municipiului Rădăuţi, pe linia traficului de substanţe interzise, cu precădere substanţe cu efect psihoactiv – etnobotanice.

Pe parcursul cercetărilor, au fost reunite 13 dosare penale, fiind făcute cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de mare risc. Anchetatorii au identificat 22 de membri ai grupului infracţional organizat, aderenţi sau sprijinitori ai acestuia.

Au fost făcute 10 constatări în flagrant, privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste opt kilograme de astfel de substanţe. Au fost depistate bunuri imobile achiziţionate sau construite de către liderii grupului infracţional organizat, reprezentând terenuri şi case, 15 autoturisme de lux, precum şi conturi bancare deschise în străinătate, în care aceştia ar fi trimis sume importante de bani.

Grupul infracţional organizat ar fi fost iniţiat şi constituit, începând cu luna martie 2013, de doi bărbaţi şi ar fi fost coordonat de un al treilea, care ar fi primit, din Slovacia, 31 de colete cu substanţe interzise.

De asemenea, poliţiştii şi procurorii au depistat că liderul grupării ar fi comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise, ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe, cu suma de 25 de lei pliculeţul. Membrii grupului infracţional organizat ar fi fost sprijiniţi, în activitatea lor infracţională, de către partenerele de viaţă, soţii şi concubine.

În timp, în gruparea infracţională au fost racolaţi tineri de încredere, aşa-numite „săgeţi”, care să vândă substanţe interzise, preţul per pliculeţ crescând de la 25 la 40 de lei. În urma investigaţiilor s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere este de peste 300.

Alte ştiri pe această temă:

VIDEO Traficant internaţional de droguri prins în flagrant în Alba, condamnat la închisoare cu suspendare

Cum a urmărit DIICOT un colet de două kilograme de cannabis. Afacerea cu droguri din Spania a eşuat în parcare

UPDATE Traficanţii de droguri din Slatina au fost arestaţi. Când rămâneau fără „marfă“, aceştia pregăteau droguri folosind diverse plante şi acetonă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările