Situaţie alarmantă la Aeroportul „Ştefan cel Mare“. Poliţiştii de frontieră sunt copleşiţi de numărul mare de călători

Situaţie
alarmantă la Aeroportul „Ştefan cel Mare“. Poliţiştii de frontieră sunt copleşiţi de numărul mare de călători

FOTO: politiadefrontiera.ro

Aeroportul din Suceava are cel mai mic număr de poliţişti de frontieră din ţară, raportat la cel al călătorilor. În total, sunt 10 oameni, care abia fac faţă fluxului de pasageri. Problema se va agrava începând din 2 iulie, când poliţiştii vor trebui să fie la datorie şi pe timp de noapte, pentru că una dintre cursele spre Londra va ateriza la ora 3.30. Numărul salariaţilor este total insuficient şi poate să apară o breşă de securitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, în repetate rânduri, că numărul pasagerilor de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” este într-o continuă creştere. De la începutul anului şi până în prezent, 160.000 de oameni au aterizat sau decolat de la Suceava. 

Şeful administraţiei judeţene crede că până la sfârşitul anului numărul pasagerilor va ajunge la 400.000. Asta în condiţiile în care în sezonului estival s-au adăugat opt curse/săptămână, respectiv curse charter spre Turcia, Egipt şi Tunisia. 

Pasagerii care intră sau ies din ţară trebuie să prezinte documentele la Poliţia de Frontieră. Problema este că instituţia are doar 10 angajaţi, sunt cei mai puţini din ţară raportat la numărul de pasageri.

Poliţiştii abia fac faţă aglomeraţiei, iar situaţia se va înrăutăţi în perioada următoare. Pentru că, pe de o parte, unii dintre angajaţi vor pleca în concendiu şi, pe de altă parte, poliţiştii vor trebui să facă şi ture de noapte pentru că de pe 2 iulie, una dintre cursele spre Londra va ateriza la ora 3.30 la Suceava şi va decola din nou la 6.00.

Pe fondul lipsei de personal, pasagerii vor sta mai mult la coadă, se vor crea ambuteiaje, spun surse neoficiale, şi există chiar riscul să apară şi breşe de securitate. Ca să se rezolve problema, Ministerul de Interne ar trebui să mai angajeze cel puţin şase poliţişti pentru Aeroportul din Suceava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările