Se agravează conflictul de la singura mină de uraniu din România. Minerii au intrat în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/Markelyno Tautu
FOTO: Facebook/Markelyno Tautu

Minerii de la exploatările de uraniu de la Crucea şi Botuşana, judeţul Suceava, au intrat în greva foamei, joi, 25 martie. Ortacii au întrerupt activitatea în urmă cu o săptămână, s-au blocat în subteran şi, pentru că nu au ajuns la un acord cu Ministerul Energiei, au recurs la acest gest extrem.

Minerii de la exploatările de uraniu Crucea şi Botuşana, din judeţul Suceava, au intrat în greva foamei, joi, 25 martie. Este vorba despre aproximativ 130 de persoane.

Ortacii au declanşat protestul la mijlocul săptămânii trecute. Atunci au întrerupt activitatea minieră şi unii dintre ei au rămas blocaţi în subteran. Oamenii erau nemulţumiţi pentru că nu-şi primiseră salariile aferente lunilor ianuarie şi februarie şi nici contravaloarea normei de hrană aferentă anului 2020.

La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Energiei a deblocat fonduri şi a achitat salariile. Nu şi contravaloarea normei antidot care este de 30 de lei/zi. Din acest motiv, minerii au decis să intre în greva foamei.

Contactat telefonic, directorul sucursalei Crucea a Companiei Naţionale a Uraniului, Vasile Chiruţa, a declarat că nu poate să facă declaraţii pe această temă, pentru că se află al Ministerul Energiei într-o şedinţă. 

Virgil Fădor, liderul de sindicat care îi reprezintă pe minerii Sucursalei Crucea a CNU, a spus pentru monitorulsv.ro că speră ca situaţia să îşi găsească o rezolvare cât mai rapid, iar situaţia să se deblocheze în cel mai scurt timp. 

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

FOTO VIDEO Crima de la coafor. Alexandra, condusă pe ultimul drum de sute de persoane. Tatăl fetei: „Toată Poliţia Titu ar trebui desfiinţată“

VIDEO Crima de la coafor. Militarul şi-a premeditat fapta: s-a dus după iubita lui înarmat cu un cuţit şi băut. „Avea mai multe aventuri“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite