Pedepse blânde pentru trei tineri care au violat o copilă de 11 ani. Cât timp vor sta aceştia după gratii

Pedepse blânde pentru trei tineri care au violat o copilă de 11 ani. Cât timp vor sta aceştia după gratii

FOTO: Arhivă

Trei tineri din comuna Ostra a judeţului Suceava, care au violat o fată de 11 ani, au fost condamnaţi la închisoare de instanţa de judecată. Faptele au fost comise în 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laur Mihai Popa, Radu Paraschivescu şi Andrei Vever, toţi din comuna Ostra a judeţului Suceava, şi-au aflat pedepsele de la instanţa de judecată, după ce au violat o copilă de 11 ani. 

Primul a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „viol”. El a fost preluat de poliţişti şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani.

Ceilalţi doi au fost condamnaţi la pedeapsa de internare într-un centru de detenţie pentru o perioadă de trei ani pentru săvârşirea infracţiunii de „viol”. Ei au împlinit recent vârsta de 18 ani. 

Radu Paraschivescu şi Andrei Vever au fost ridicaţi de la domiciliu şi transportaţi de de poliţişti la Centrul Educativ Tg. Ocna din judeţul Bacău.

Potrivit anchetatorilor, cei trei tineri au comis faptele în luna octombrie a anului 2019. 

Fata de 11 ani era acasă la nişte prieteni când unul dintre inculpaţi i-a spus că dacă nu îi face sex oral le va spune părinţilor ei că fumează. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au stabilit, în urma cercetărilor, că actul sexual s-a consumat prin constrângerea fetei.

După o perioadă scurtă de timp, ceilalţi doi inculpaţi au abuzat-o pe copilă. I-au spus că dacă nu se supune, părinţii ei vor afla că a întreţinut relaţii sexuale cu prietenul lor. 

Cei trei inculpaţi vor sta după gratii doar câteva luni de fiecare, având şansa de a beneficia de indulgenţă şi în cazul eliberării pentru bună purtare. Astfel, Laur Mihai Pop ar putea fi eliberat condiţionat după 24 de luni, iar  Radu Paraschivescu şi Andrei Vever după doar 16 luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările