Maşinile ANAF-ului şi Poliţiei, blocate în trafic de un interpus care i-a ajutat pe şoferii a două microbuze pline cu ţigări de contrabandă să se facă nevăzuţi

Maşinile
ANAF-ului şi Poliţiei, blocate în trafic de un interpus care i-a
ajutat pe şoferii a două microbuze pline cu ţigări de contrabandă să se facă
nevăzuţi

FOTO: captură video

Şoferii a două microbuze care transportau ţigări de contrabandă au reuşit să se facă nevăzuţi, după ce un complice de-a lor a blocat intenţionat în trafic două echipaje de la ANAF şi Poliţie, care au încercat să-i oprescă pe contrabandişti. Urmărirea ca-n filme s-a întins pe kilometri întregi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scena incredibilă în care şoferul unui Audi înmatriculat în străinătate blochează intenţionat maşinile de la ANAF şi Poliţie a fost filmată. Echipajele de control urmăreau două microbuze despre care aveau informaţii că transportau ţigări de contrabandă. 

Urmărirea a început de la Vama Siret şi a continuat pe E 85, kilometri întregi. În imaginile video, publicate de Monitorul de Suceava, se vede cum şoferul care, cel mai probabil, făcea parte din gruparea contrabandiştilor de ţigări, nu ţine cont de semnalele poliţiştilor şi continuă goana în miezul zilei, când traficul rutier pe traseul Siret -Suceava este extrem de aglomerat. Şoferul teribilist a circulat pe contrasens şi a făcut depăşiri periculoase. 

“După ieşirea din Vama Siret, echipajul de poliţie şi cel de la ANAF au plecat după cele două microbuze, numai că imediat a apărut „surpriza”, autoturismul condus de bărbatul care a făcut tot ce i-a fost cu putinţă, fără a ţine cont de riscuri, pentru a-i ţine în spate pe poliţişti. Avertizările repetate prin staţie „Audi trage pe dreapta” au fost ignorate de şoferul care a făcut numeroase depăşiri peste linia continuă şi a circulat pe contrasens”, scriu jurnaliştii de la Monitorul de Suceava.

Din cauza aglomeraţiei de pe şosea, poliţiştii nu au făcut uz de armamentul din dotare, iar contrabandiştii au reuşit să scape.

Metoda interpusului este folosită destul de des de contracandişti. Povestea s-a repetat şi la Brodina. Într-o altă înregistrare video se vede cum  între autospeciala de poliţie şi autovehiculul cu ţigări de contrabandă s-au interpus un BMW Seria 3 şi un Volkswagen Golf 4, ambele cu numere de înmatriculare de Marea Britanie. 

 

 Cele două maşini au circulat în paralel, ocupând ambele benzi ale drumului judeţean, reuşind astfel să împiedice avansarea autospecialei de poliţie. Cursa care s-a desfăşurat în mare viteză putea să aibă un final tragic, pentru că una dintre maşinile care escortau cărăuşul de ţigări circula pe contrasesn şi af fi putut oricând să producă un accident de circulaţie.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: