Bărbaţii care au lovit fără milă un cal epuizat au ajuns în arest pentru „schingiuirea animalelor“

Bărbaţii care au lovit fără milă un cal epuizat au ajuns în arest pentru „schingiuirea animalelor“

FOTO: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava

Doi bărbaţi din comuna Dumbrăveni a judeţului Suceava, care au fost filmaţi în timp ce loveau un cal epuizat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii suceveni. Este o premieră pentru judeţul Suceava.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săptămâna trecută, pe reţelele de socializare a apărut un clip în care se vedea cum un individ lovea cu sălbăticie un cal care era pur şi simplu epuizat şi nu mai putea trage la căruţă. 

În filmare mai apare un un alt individ, care în loc să-l potolească pe agresor, începe să facă scandal atunci când observă că întreaga scenă este filmată. Ulterior, s-a aflat că cei doi erau tată şi fiu, primul de 48 de ani şi cel de-al doilea de 28 de ani.

După apariţia în spaţiul public a înregistrării video, s-au autosesizat atât reprezentanţii unei asociaţii de protecţie a animalelor, cât şi Inspectoratul de Poliţie Suceava. Proprietarii au fost identificaţi. Calul a fost examinat de un medic veterinar, care a constatat că are numeroase urme de lovituri. Animalul a ajuns în grija Asociaţiei „Casa lui Patrocle”.

”În vederea examinării s-a solicitat sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare, la faţa locului asigurându-se prezenţa medicului din cadrul acestei instituţii şi a medicului din cadrul circumscripţiei sanitar-veterinare Dumbrăveni. În urma examinării medicale a cabalinei s-a constatat că aceasta prezenta leziuni la nivelul picioarelor din spate, motiv pentru care animalul a fost preluat cu o autoutilitară specializată de către Asociaţia «Casa lui Patrocle» şi transportat la un centru de îngrijire”, declara, săptămâna trecută, comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

În cursul zilei de luni, 15 iunie, poliţiştii din comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava, au reuşit să adune probatoriul necesar şi au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele celor doi pentru comiterea infracţiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor” şi „ultraj contra bunelor moravuri”. Ei vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările