Asalt la poarta unei secţii de votare din Suceava. Alegătorii spun că s-au adunat „ca să dea jos primarul”

Asalt la poarta unei secţii de votare din Suceava. Alegătorii spun că s-au adunat „ca să dea jos primarul”

FOTO: Suceavalive.ro

Zeci de romi din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava, s-au mobilizat şi s-au prezentat la urne, duminică, 27 septembrie, hotărâţi să-l schimbe pe primarul în funcţie. Pentru ca procesul electoral să nu fie perturbat, la faţa locului s-au deplasat atât poliţişti, cât şi jandarmi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de romi din satul Mironu al comunei Valea Moldovei s-au prezentat la grădiniţa cu program normal din sat pentru a vota la alegerile locale.

Ei nu au respectat regulile de distanţare fizică adoptate în contextul pandemiei de COVID-19. Cei mai mulţi dintre ei nu aveau nici măşti de protecţie. Stăteau ciorchine, după gradul unităţii de învăţământ.

Întrebaţi de când timp aşteaptă să intre în secţia de vot, unul dintre cetăţeni a declarat că stă de 4 ore.

Votanţii au spus că vor schimbare, că s-au săturat să fie conduşi de acelaşi primar.

Unii dintre ei au spus că sunt supăraţi că-n mandatul anterior primarul în funcţie i-ar fi pus să jure cu mâna pe Biblie că îl vor vota.

Pentru a aplana eventualele conflicte, la faţa locului au ajuns echipaje al Poliţiei şi Jandarmeriei.

„Sunt cetăţeni ai comunei, s-au luat măsuri de siguranţă. Au fost suplimentaţi cu forţe de jandarmi. Nu s-au înregistrat incidente până acum. Singura problemă este că după gardul secţiei de votare nu se respectă regulile de distanţare fizică”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Comuna Valea Moldovei este condusă de 20 de ani de primarul Constantin Moroşan. Primarul în funcţie s-a înscris în cursa electorală pentru a obţine cel de-al VI-lea mandat.

Prezenţa la vot în comuna Valea Moldovei era la ora 18.00 de peste 50%.

Citeşte şi:

Surse. Răsturnare de situaţie. Câte procente are Nicuşor Dan în faţa Gabrielei Firea. Surprizele de la sectoare

VIDEO Război în Caucaz. Erdogan anunţă că Turcia se implică în luptă împotriva Armeniei. Care este poziţia României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările