Anchete penale întârziate pentru că Ministerul Afacerilor Interne nu achită la timp serviciile de medicină legală

Anchete
penale întârziate pentru că Ministerul Afacerilor Interne nu
achită la timp serviciile de medicină legală

FOTO: www.suceava-smartpress.ro

Anchetele penale din judeţul Suceava sunt întârziate luni de zile, pentru că Ministerul de Interne are datorii foarte mari la Medicină Legală. Poliţia are facturi neplătite din mai 2018. „Practica neachitării facturilor este veche, iar veşnicul datornic M.A.I. deja a început să ignore eticheta de rău-platnic atribuită, pe bună dreptate, de societatea civilă", ne-a declarat liderul de sindicat Bogdan Bănică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetele penale din judeţul Suceava înaintează cu viteza melcului şi pentru că organul de urmărire penală, adică Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, prin Ministerul Afacerilor Interne, are restanţe la plata facturilor pentru serviciile de medicină legală. Datoriile se ridică la 457.000 de lei, iar facturile nu au mai fost plătite din mai 2018.

Bogdan Bănică, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, ne-a explicat că în dosarele de cercetare penală ce au tangenţă cu medicina legală, acolo unde se impune efectuarea unei necropsii, a unor analize ce interesează cauza, stabilirea alcoolemiei, persoanele vătămate sunt îndrumate sau sfătuite să achite din buzunar contravaloarea acestor servicii pentru a urgenta finalizarea anchetei, „aspect ce este cel puţin deranjant pentru cei care au avut neşansa să fie parte într-un astfel de dosar”.

"Practica neachitării facturilor este veche, iar veşnicul datornic M.A.I. deja a început să ignore eticheta de "rău platnic" atribuită, pe bună dreptate, de societatea civilă. Nu sunt bani pentru achitarea datoriilor, nu sunt bani pentru combustibil, nu sunt bani pentru body-cam-uri sau hârtie de scris, nu sunt bani pentru nimic ce interesează dotarea poliţiştilor în beneficiul implicit şi al societăţii civile. "Anvelopa bugetară nu permite", e propoziţia ce o auzim mai mereu. Dar sunt bani, iată, pentru anganjarea din sursă externă şi pentru ocuparea unor funcţii vacante de...balerini. Şi nu, nu e o glumă”, ne-a declarat Bogdan Bănică.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările