Spectacol extraordinar. Phoenix concertează în Bărăgan pe 24 aprilie

Spectacol extraordinar. Phoenix concertează în Bărăgan pe 24 aprilie

Phoenix concertează la Slobozia

După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expoziţiunii, Phoenix se întoarce în faţa publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” şi Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu. Miercuri, 24 aprilie, Phoenix ajunge la Slobozia, într-un concert de zile mari, la Casa Municipală de Cultură, de la ora 19.00.

 
Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.
Ca în orice proiect iniţiat, starea de a fi a păsării Phoenix este şi aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândeşte mereu construcţia actului artistic. Astfel, îşi propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forţa instrumentelor moderne) şi sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.
Proiect de înaltă ţinută culturală însă fără pretenţii exclusiviste, „Sinteza” îşi propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune şi profesionalism, un concert în care acordurile rock şi ethno-rock care au transformat formaţia Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenţie. Biletele se găsesc la casieria Casei Municipale de Cultură, tel. 0243.216.994.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: