Slobozia: Dan Teodorescu – Poetul iubirii şi al naturii

Slobozia: Dan Teodorescu – Poetul iubirii şi al naturii

Dan Teodorescu cântă natura și iubirea în versurile sale

Lirismul versurilor l-a atras încă de pe băncile şcolii. A scris sute de poezii, pe care, mai apoi, le-a publicat în şase volume de versuri. Cel de-al şaptelea se pregăteşte să vadă lumina tiparului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Teodorescu nu a avut nevoie de muze sau idei ingenioase. Pur şi simplu, s-a aşezat la masa de lucru şi a început să scrie. La început, au fost câteva catrene, apoi poeziile au început să prindă contur.

„Mi-a plăcut de mic să fac literatură. La şcoală, nu lipseam de la orele de limba română“, rememorează poetul. Primele versuri „adevărate“, aşa cum scriitorul le denumeşte, au apărut în adolescenţă, când Dan Teodorescu avea 16-17 ani.

„Poezia nu este altceva decât o formă de cunoaştere. Fie că este vorba despre fiinţa umană, Univers sau natură, versurile sunt singurele care ne ajută să ne dăm seama de tot ce se petrece în jurul nostru“, explică scriitorul.

Apariţii editoriale
În anul 1981, poetul ialomiţean a publicat, sub îndrumarea maestrului Geo Dumitrescu, primele sale versuri în revista „Luceafărul“. Mult mai târziu, în anul 1994, apare primul volum de versuri, care poară semnătura lui Dan Todorescu.

Cartea se numeşte „Umbraria“ şi reprezintă o evocare a anilor din viaţa poetului, în care acesta s-a dedicat în totalitate cunoşterii poetice. La numai un an după primul volum publicat, apare cel de-al doilea, intitulat „Erotica“. Versurile publicate acum pun în lumină dragostea şi trăirile sentimentale. Urmează, apoi, volumele „Arta singurătăţii“ şi „Mersul Roşu“, publicate în perioada anilor 2000-2006.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările