Sfaturi de la poliţişti care vă pot salva viaţa pe furtună. Ce trebuie să faci dacă rămâi în pană

Sfaturi de la poliţişti care vă pot salva viaţa pe furtună. Ce trebuie să faci dacă rămâi în pană

Se anunţă vreme rea în următoarele ore FOTO Adevărul

Poliţiştii ialomiţeni recomandă şoferilor să circule cu atenţie sporită şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, având în vedere avertizările de cod galben de ploi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenţionare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului şi cantităţi de apă însemnate în intervalul 20 septembrie, ora 11.00 – 21 septembrie, ora 21.00, la nivel naţional.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25... 30 l/mp cu precădere în nord-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali, iar pe arii restrânse, 50...60 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h şi vijelii.

Câteva sfaturi de la poliţişti care vă scutesc de neplăceri:

1.   În condiţii de vizibiliate redusă, utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

2.   Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

3.   Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.

4.   Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

5.   Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

6.   În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
 

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: un ciclon periculos loveşte România. În ce regiuni se face din ce în ce mai frig, când apare lapoviţa

Prognoza meteo: vară la începutul toamnei. Cât de cald se face, de când scad temperaturile şi unde lovesc ploile

Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

citeste totul despre: