Sfaturi pentru o călătorie în siguranţă la întoarcerea din minivacanţă. Poliţie: Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le "tăia"

Sfaturi pentru o călătorie în siguranţă la întoarcerea din minivacanţă. Poliţie: Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le

Circulaţi cu viteză redusă pentru a evita implicarea în accidente FOTO Adevărul

Pentru a ajunge cu bine la destinaţie, la întoarcerea din minivacanţă, poliţiştii recomandă să conduceţi preventiv, să respectaţi regulile de circulaţie şi indicaţiile oamenilor legii aflaţi în trafic. Poliţiştii sunt prezenţi în stradă pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.

Ştiri pe aceeaşi temă


1. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
 
2. Vă recomandăm să conduceţi fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
 
3. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
 
4. În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.
 
5. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
 
6. Pe autostradă sunt interzise: oprirea nejustificată şi circulaţia pe banda de urgenţă! Creează situaţii periculoase pentru participanţii la trafic şi se sancţionează.
 
7. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!
 
8. Nu consumaţi alcool sau substanţe interzise! Vor scădea capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
 
9. Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.
 
10. Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.
 
11. Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.
 
12. Bicicliştilor le recomandăm ca înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, să se asigure temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.
 
13. La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca au prioritate de trecere, să se asigure că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia lor.
 
14. Motocicliştilor le recomandăm să aibă contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să le intersecteze traiectoria.
 
15. Sporiţi atenţia la viraje şi intersecţii - cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!
 
16. Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le "tăia" - multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!
 
17. Utilizaţi o cască de protecţie omologată - care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident.
 
18. Fiţi vizibil - purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile oarbe ale celorlalte vehicule.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările