Luminţa Barcari, repusă în funcţia de inspector şcolar general al judeţului Ialomiţa, după demiterea ilegală din 2017

Luminţa Barcari, repusă în funcţia de inspector şcolar general al judeţului Ialomiţa, după demiterea ilegală din 2017

Luminiţa Barcari a fost repusă în funcţie

De miercuri, 13 martie, Luminiţa Barcari a fost repusă în funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Judeţean Ialomiţa. Ministerul Educaţiei a emis ordinul de numire în funcţie, după ce aceasta a câştigat procesul intentat instituţiei pentru că fusese demisă ilegal.

 
Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie, în august 2017, şefii a 13 inspectorate şcolare, printre aceştia  numărându-se şi cel din Ialomiţa. Demiterea din Ialomiţa s-a făcut în baza unei note transmise de MEN, prin care se arată că inspectorul şcolar general al ISJ Ialomiţa a fost revocat din funcţie pentru că nu a prezentat ministerului Raportul privind starea învăţământului ialomiţean, pentru anul 2015-2016.
 
De asemenea, în acelaşi document se precizează că Serviciul Audit Intern din cadrul MEN a solicitat inspectoratelor şcolare includerea în planul de audit pentru anul 2017 a unei misiuni privind „sistemele de conducere şi control, precum şi riscurile asociate unor astfel de sisteme”, termenul de prezentare a raportului fiind 20 iulie 2017.
 
A dat Ministerul în judecată
 
Prin adresa semnată de ministrul Educaţiei de la acea dată Liviu Pop, i s-a adus la cunoştinţă inspectorului şef al ISJ Ialomiţa, Luminiţa Barcari, că din 4 septembrie 2017 este revocată din funcţie. Pe de altă parte, Luminţa Barcari a precizat că decizia Ministerului este ilegală, motiv pentru care deja a atacat-o în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti. 
 
În 19 august, Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie şefii a 13 inspectorate şcolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost neregul în contractele de management. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: