VIDEO Procurorul de la Caracal care a fugit de ziarişti este în concediu medical. Ar fi suferit un accident vascular cerebral şi a fost internat la Neuropsihiatrie

VIDEO Procurorul de la Caracal care a fugit de ziarişti este în concediu medical. Ar fi suferit un accident vascular cerebral şi a fost internat la Neuropsihiatrie

Procurorul Cătălin Alexandru Zăvoianu din Caracal fugind de presă Sursa Youtube

Procurorul de la Caracal care a fugit de jurnalişti este în concediu medical. Conform unor acte medicale, Cătălin Alexandru Zăvoianu a suferit un accident vascular cerebral în urmă cu câteva zile şi a fost internat la Neuropsihiatrie, la Craiova.

Surse din anchetă au arătat că magistratul Cătălin Alexandru Zăvoianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, se află în acest zile - în care are loc reconstituirea crimelor de la Caracal - în concediu medical.

Concediul medical a fost cerut pentru că Zăvoianu ar fi suferit un accident vascular cerebral la mijlocul săptămânii trecute. El a fost internat în urmă cu o săptămână la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, dar s-a externat între timp. 

În această perioadă, dintre cei 5 procurori de la Parchetul Judecătoriei Caracal, mai este la post unul singur. Trei sunt în concediu, medical sau de odihnă, iar unul (Cristian Ovidiu Popescu) este suspendat din cauza tergiversării intervenţiei la caz. 

La 29 august, procurorul Cătălin Alexandru Zăvoianu a fugit de presă la ieşirea de la audierile din Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. 

Prim-procurorul a preferat să fugă în loc să explice opiniei publice de ce s-a aşteptat o noapte întreagă în faţa casei lui Gheorghe Dincă şi nu s-a intervenit imediat pentru salvarea Alexandrei.

După ce a fost audiat aproape cinci ore, prim-procurorul a refuzat să părăsească sediul instituţiei fiindcă ştia că afară aşteaptă foarte mulţi jurnalişti. Imediat după ce a ieşit din biroul celor care-l audiaseră ore-n şir, Zăvoianu a început să se plângă şi să spună că nu poate ieşi din instituţie.

„Ne tot zicea să-l ascundem, că e dreptul lui. Că nu vrea să dea ochii cu ziariştii, că nu vrea să răspundă întrebărilor lor. Noi i-am explicat că jurnaliştii nu vor pleca, poate până târziu în noapte, că tot va trebui să plece la un moment dat. S-a tot învârtit pe hol, urmărea de la fereastră ce se întâmplă afară şi apoi l-am văzut cum a zbughit-o pe uşă”, au povestit angajaţii de la SIIJ.

Prim-procurorul din Caracal a trecut val-vârtej pe lângă jurnalişti şi a continuat să fugă sute de metri, urmărit de reporteri şi cameramani.
 
„De ce fugiţi, domule procuror? Au murit două fete la Caracal. Nu vă e ruşine să vă comportaţi aşa?”, strigau ziariştii în timp ce Zăvoianu alerga în încercarea de a scăpa de ei. 
 
 
 
Înainte de a fi prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, a deţinut aceeşi funcţie şi la Roşiorii de Vede. Ziariştii teleormăneni au spus despre Zăvoianu că, în urmă cu 5 ani, acesta a instrumentat plângerea unei femei privind furtul unui câine de rasă. Hoţul şi-a recunoscut fapta şi a rugat-o pe reclamantă să-l ierte. În timpul anchetei, Zăvoianu a încurcat însă declaraţiile din dosarele pe care le instrumenta. „Femeia a reclamat sustragerea fânului de pe un teren neîngrădit” şi „fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia cerută de lege”, a scris Zăvoianu în Ordonanţa de clasare a cauzei din data de 20.06.2014.
 
Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a deschis un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.
 
DIICOT a disjuns dosarul Caracal şi a transmis către Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie cauza care vizează neglijenţă în serviciu, în privinţa apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra Măceşanu la 112. Printre cei anchetaţi este şi prim-procurorul Alexandru Zăvoianu. 

Pe aceeaşi temă:

De ce a luat-o la fugă prim-procurorul din Caracal când i-a văzut pe ziarişti . „Ne tot zicea să-l ascundem, că e dreptul lui“

Usain Bolt de Caracal! Prim-procuror fugărit de jurnalişti. Magistratul s-a temut de întrebările presei VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: