Patru persoane din Poboru rănite grav într-un incendiu. „A încurcat sticlele, în loc de motorină a pus benzină“

Patru persoane din Poboru rănite grav într-un incendiu. „A încurcat sticlele, în loc de motorină a pus benzină“

Incendiul s-ar fi produs din cauza benzinei folosite pentru a aprinde focul în soba locuinţei FOTO: arhiva

Un incediu în care două persoane au fost grav rănite s-a produs duminică-dimineaţă, 17 octombrie 2021, într-o comună olteană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii şi Ambulanţa au fost chemaţi să intervină la Albeşti, comuna Poboru, din judeţul Olt, unde duminică-dimineaţă s-a produs un puternic incendiu, izbucnit, spun surse locale, pentru că proprietarul casei a folosit benzină să aprindă focul în soba pe lemne. Bărbatul de 83 ani ar fi încurcat recipientele în care păstra motorina şi a folosit pentru a prinde focul benzină. „A încurcat sticlele, îl loc de motorină ar fi pus benzină, spun vecinii. Ar mai fi şi curs pe acolo, iar când s-a aprins, a plecat focul“, a precizat primarul comunei Poboru, Iulian Bărăscu.

Bărbatul de 83 ani a fost preluat în stare foarte gravă, cu arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene superioare, fiind intubat. Alte trei persoane au suferit răni grave în incendiu.

„Patru persoane, cu vârste între 57 şi 83 de ani, au ajuns la spital în urma unui incendiu izbucnit la o locuinţă, cel mai probabil din cauza folosirii lichidelor inflamabile pentru aprinderea focului în sobă. 

Evenimentul a avut loc în comuna Poboru, iar pentru gestionarea acestuia au intervenit pompierii Staţiei Scorniceşti, cu două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD şi o autospecială pentru primă intervenţie, dar şi trei echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la două încăperi ale locuinţei, iar cele patru persoane se aflau în afara casei, conştiente. Cele patru victime, cu arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare, au fost preluate de echipajele medicale şi transportate la UPU Slatina“, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

În urma incendiului au ars bunurile din două camere de locuit şi circa 10 metri pătraţi de tavan, pompierii stabilind drept cauză probabilă a incendiului „folosirea lichidelor combustibile neadecvate, pentru aprinderea focului“.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările