UPDATE Tinerii evadaţi din Timiş au fost găsiţi în Olt. Au fost căutaţi de poliţişti, jandarmi şi voluntari, ajutaţi de câini de urmă şi un elicopter

UPDATE Tinerii evadaţi din Timiş au fost găsiţi în Olt. Au fost căutaţi de poliţişti, jandarmi şi voluntari, ajutaţi de câini de urmă şi un elicopter

Cei doi sunt căutaţi de forţe impresionante în sudul judeţului Olt FOTO: arhiva

Doi tineri, de 19, respectiv 21 ani, care au evadat din Centrul pentru Măsuri Educative Buziaş, Timiş, sunt căutaţi în judeţul Olt, unde a fost identificat un autoturism suspect şi două persoane cu semnalmentele fugarilor au fost sesizate în zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE:  Cei doi tineri evadaţi din Centrul pentru Măsuri Educative Buziaş, judeţul Timiş, au fost depistaţi în jurul orei 19,45 în judeţul Olt. 

„Cele două persoane au fost identificate la aproximativ 10 kilometri de locul în care au abandonat maşina folosită pentru a se deplasa. 

În momentul depistării aceştia nu au opus rezistenţă. În prezent se află în custodia poliţiei şi urmează a fi predaţi reprezentanţilor Centrului pentru Măsuri Educative Buziaş“, a transmis IPJ Olt.

Ştirea iniţială

Peste 120 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi echipe ale Serviciului de Acţiuni Speciale Olt, cu sprijinul forţelor din Teleorman, al piloţilor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie şi împreună cu voluntarii Asociaţiei "Rescue 4x4" caută doi evadaţi din Centrul pentru Măsuri Educative Buziaş. Căutările au loc în zona de sud a judeţului Olt, unde poliţiştii au observat, pe raza localităţii Gârcov, un autoturism despre care existau informaţii cu privire la faptul că ar fi fost folosit pentru deplasarea celor în cauză. Se folosesc  inclusiv câini de urmă şi un elicopter.

„În timp ce verificau împrejurimile, poliţiştii au observat doi tineri cu semnalmentele celor căutaţi, iar la vederea forţelor de ordine, aceştia au fugit într-o zonă împădurită.

Au fost efectuate două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical. În urma acestora nu au rezultat victime sau pagube materiale. Se continuă căutările în vederea depistării celor două persoane evadate“, a anunţat IPJ Olt.

Tinerii au evadat marţi-seara, 27 august 2019, cei doi fiind Soare Claudiu Florin, 19 ani, care avea de ispăşit o pedeapsă de un an şi zece luni pentru furt calificat, şi Teglas Samuel, 21 de ani, care avea o pedeaspă de doi ani şi 204 zile, pentru tăinuire.
„În vederea capturării acestor persoane, au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul Centrului Educativ Buziaş, blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, precum şi cooperarea cu IPJ Timiş, IGPF, IGPR, IJPF Timiş, IJJ Timiş, Poliţia oraşului Buziaş şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj”, a precizat Centrul de Reeducare Buziaş într-un comunicat.

Potrivit pressalert, tinerii au simulat că sunt agitaţi, determinând astfel supraveghetorul centrului să deschidă uşa. Deţinuţii l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele, l-au imobilizat şi abia apoi au fugit, spun surse din anchetă, potrivit aceleiaşi surse.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: