Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, neagă participarea la şedinţele tehnice din minister

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, neagă participarea la şedinţele tehnice din minister

Vâlcov a fost prezent astăzi al Slatina, la Tribunalul Olt, unde este judecat pentru luare de mită FOTO: Alina Mitran

Prezent la Slatina pentru procesul în care este judecat pentru luare de mită, fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a negat că ar participa la şedinţele tehnice din minister, asta după ce senatorul PNL Florin Cîţu a lansat pe Facebook informaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut, în urmă cu câteva zile, într-o emisiune TV la Antena 3, că fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a participat la realizarea programului de guvernare. Declaraţia lui Dragnea venea după ce, la începutul lunii ianuarie, deja circula zvonul că adevăratul artizan al programului PSD este fostul ministru şi senator Darius Vâlcov. Marţi seara, senatorul PNL Florin Cîţu, membru în comisia de buget-finanţe de la nivelul Parlamentului, a venit cu informaţia că fostul ministru participă, de fapt, la şedinţele tehnice din ministerul care administrează banii românilor şi punea pe pagina personală de pe site-ul de socializare şi întrebarea „Cine conduce cu adevărat România?“. Despre implicarea lui Darius Vâlcov a revenit astăzi senatorul PNL cu o postare, ar fi vrut să-l întrebe pe ministrul în funcţie al Finanţelor, convocat la Parlament, doar că acesta şi-a trimis un secretar de stat.

Postarea senatorului Florin Cîtu, pe pagina de Facebook

„Astăzi aveam întalnire cu ministrul de finanţe. Aşa cum v-am anunţat aseară. Am fost la comisie şi surpriză. Ministrul de finanţe nu mai vine. Şi-a trimis aghiotanţii. Sursele mele din ministerul de finanţe m-au informat că întrebarea mea legată de Darius Valcov a produs deranj mare în minister. Oamenii sunt speriaţi. Ministrul nu a fost prezent pentru că nu a vrut să raspundă la această întrebare“, a postat senatorul Cîţu, din nou, pe Facebook.

Întrebat, la Slatina, unde s-a aflat pentru a participa la procesul în care este judecat pentru luare de mită (unul dintre ele, un alt proces se judecă la ÎCCJ), despre participarea la şedinţele din minister, Vâlcov a negat informaţia dată publicităţii de parlamentarul din Opoziţie, refuzând să comenteze postarea acestuia. Comportamentul fostului senator a fost, de altfel puţin ieşit din tipare, astăzi. La ora programată să înceapă procesul, 13,00, a pătruns în clădirea Tribunalului Olt nu pe intrarea principală, cum o făcea de obicei, iar de aşteptat, pentru că procurorul (care se deplasează de la Craiova) a întârziat, a aşteptat să înceapă şedinţa alături de avocaţi, într-un birou rezervat acestora din urmă. Pentru că aşteptarea s-a prelungit, Darius Vâlcov a părăsit pentru o vreme Tribunalul Olt, alături de doi dintre avocaţi, revenind în jurul orei 14,45.

Vâlcov a participat miercuri, 26 aprilie 2017, la şedinţa în care, teoretic, ar fi trebuit să se încheie audierea martorilor din procesul unde este judecat pentru luare de mită (aproximativ 2 milioane euro, bani pe care i-ar fi investit în amenajarea hotelului City). Unul dintre martori a lipsit, judecătorul cerând să fie adus cu mandat la termenul următor, ceea ce face ca procesul să se prelungească, lucru urmărit, de altfel, de cei trei apărători ai fostului ministru.

CITIŢI ŞI: Cîţu (PNL): Ce rol are Vâlcov în Ministerul de Finanţe? În ultima perioadă este prezent la şedinţele tehnice

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, unul din artizanii programului de guvernare al PSD

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: