Campanie a autorităţilor: „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”

Campanie a autorităţilor: „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”

Poliţia, Jandarmeria, Pompierii şi Poliţia de Frontieră din judeţ s-au aşezat la aceeaşi masă pentru a lupta contra infracţiunilor electorale

Autorităţile, respectiv Poliţia, Jandarmeria, Pompierii şi Poliţia de Frontieră, şi-au unit de azi eforturile într-o campanie ce urmăreşte informarea şi conştientizarea cetăţenilor referitor la faptul că mita ilegală şi votul electoral sunt infracţiuni şi că se poate face puşcărie pentru astfel de fapte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii, jandarmii, pompierii şi poliţiştii de frontieră olteni au demarat, de astăzi, campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”, o acţiune organizată la nivel naţional de către structurile Ministerului de Interne în perioada 10 mai – 10 iunie. Peste 1.900 de afişe şi 4.000 de fluturaşi conţinând avertismentul mai sus menţionat vor fi distribuiţi în perioada semnalată pe raza întregului judeţ.
“Noi suntem pregătiţi să aplicăm legea şi rugăm pe toată lumea să anunţe poliţia de orice încălcări ale legii menite să afecteze desfăşurarea procesului electoral atât în timpul campaniei electorale, dar şi în ziua scrutinului. În judeţul Olt nu cred că vor fi evenimente de natură să depăşească posibilităţile noastre de intervenţie. De asemenea, dacă populaţia are informaţii despre poliţişti care nu îşi fac treaba sau care dovedesc o anume << afinitate >> faţă de un candidat sau altul, îi rugăm să ne dea de veste la telefonul 112 pentru ca noi să luăm măsuri împotriva lor deoarece legea trebuie aplicată faţă de toţi”, a declarat, astăzi, comisarul-şef Ion Voicu, comandantul IPJ Olt, cu prilejul conferinţei de presă organizată la demararea campaniei preventive „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Comandantul IPJ a precizat că mita electorală şi votul ilegal sunt infracţiuni sancţionate cu închisoarea. Astfel, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte folose în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Nu în ultimul rând, aceeaşi pedeapsă se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua alegerilor. De menţionat că şi tentativa se pedepseşte.

Cadrele M.A.I. ies în stradă de alegeri

Alături de şeful IPJ Olt, la conferinţa de lansare a campaniei menţionate au fost şi reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră - Mădălin Croitoru, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt - plutonier Alin Băsăşteanu, cpt. Constantin Staicu de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, respectiv comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt, desemnat coordonator al Centrului de Comunicare Judeţean Olt, organism format din reprezentanţii structurilor M.A.I. din judeţ ce are misiunea de a asigura în sistem unitar activităţile de coordonare, monitorizare, centralizare şi comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile şi activităţile din competenţă.  
Pentru buna desfăşurare a procesului electoral au fost adoptate suplimentar măsuri de ordine şi siguranţă publică, scop în care au fost angrenate 461 de efective din structurile M.A.I., ştiut fiind că media zilnică a poliţiştilor folosiţi în dispozitivele de siguranţă publică ale I.P.J. Olt (siguranţă publică şi patrulare, proximitate, poliţie rutieră, n.a.) este de 354.  De asemenea, pentru protecţia celor 376 secţii de votare şi 112 birouri electorale din judeţ vor fi repartizate 1.246 efective din cadrul M.A.I., respectiv: 677 poliţişti, 260 jandarmi, 47 poliţişti de frontieră, 213 cadre pentru situaţii de urgenţă (pompieri şi cadre specializate în acordarea primului ajutor, n.a.), 32 poliţişti de la Şcoala de Poliţie Slatina şi 17 reprezentând personal din alte structuri.   


adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Slatina şi din judeţ despre campanie, alegeri şi candidaţi! Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale din 10 iunie 2012!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările