Alegeri locale 2016. Rezultatele scrutinului pentru CJ Olt. PSD face singur majoritatea. Stănescu: „Un rezultat pe care partidul nu l-a mai obţinut niciodată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actual preşedinte al CJ Olt, Paul Stănescu, spune că se vor obţine peste jumătate dintre mandate FOTO: Alina Mitran
Actual preşedinte al CJ Olt, Paul Stănescu, spune că se vor obţine peste jumătate dintre mandate FOTO: Alina Mitran

Alegeri locale 2016. Opt formaţiuni au depus liste de candidaturi la alegerile locale 2016 pentru Consiliul Judeţean Olt şi au vrut să strângă voturile celor 376.885 de alegători înscrişi în listele permanente la nivelul judeţului. PSD are şanse, în urma votului, să obţină majoritatea în CJ singur, fiind considerat cel mai bun rezultat de până acum.

UPDATE ORA 1,30 Victoria este categorică pentru PSD, care a obţinut şi localităţi considerate fiefuri ale PNL. Preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, a declarat că rezultatul obţinut la aceste alegeri este chiar peste aşteptări. „Rezultatul extraordinar pe care PSD nu l-a avut niciodată la Olt ne obligă foarte mult“, a spus Stănescu, menţionând că din informaţiile disponibile înainte de a intra în posesia proceselor verbale este vorba de peste 50% în Consiliul Judeţean. „E pentru prima dată când PSD poate să facă vot politic“, a mai spus Stănescu, ţinând să le reamintească aleşilor PSD că, deşi nu va mai conduce CJ Olt, nefiind pe lista de consilieri judeţeni, rămâne preşedintele PSD Olt până în 2020.

PSD a obţinut victorii în localităţile pe care deja le conducea, însă a câştigat în plus şi alte localităţi. O mare pierdere pentru PNL este considerată localitatea Osica de Sus, unde primarul PNL Ion Ciocan a fost învins de Cezar Filip. S-a câştigat şi Valea Mare şi lupta încă se dădea pentru oraşul Balş, condus de penelistul Mădălin Teodosescu, informaţiile sosite la sediul PSD, din secţiile de votare, nefiind concludente, în lipsa proceselor verbale. 

PNL a câştigat, în schimb, Primăria Scorniceşti, ce-i drept cu un fost pesedist, socrul fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Ordinea pe buletinul de vot, conform extragerii, este 1 – ALDE, 2 – UNPR, 3 – PSD, 4- PNL, 5 – PMP, 6 – PRM, 7 – PND, 8 – APS.

Propunerea ALDE pentru şefia Consiliului Judeţean este Ioan Ciugulea, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, cel care deschide lista de candidaturi.

UNPR îl are cap de listă pe preşedintele organizaţiei, în prezent senator de Ialomiţa, Ioan Toma, chiar dacă pentru şefia CJ partidul a anunţat că o susţine pe Luminiţa Adam (locul 3 în listă).

La PSD lista este deschisă de Marius Oprescu, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene şi cel numit de actualul preşedinte al CJ Olt (care nu se mai regăseşte pe listă), Paul Stănescu, drept succesorul său, urmat de Virgil delureanu, în prezent deputat, care ar urma să ocupe poziţia de vicepreşedinte.

PNL a ieşit în faţă cu preşedintele oragnizaţiei judeţene, fostul ministru al Culturii Gigel Ştirbu, poziţia a doua din listă fiind ocupată de Siminica Mirea, fostă şefă a organizaţiei PDL Olt până la fuzionare.

Alegeri locale 2016

PMP mizează pe preşedintele filialei judeţene Marin Bobeş, PRM a ieşit în faţă de asemenea cu preşedintele organizaţiei, Vasile Popa, la PND, unde s-au adunat, teoretic, foştii PPDD-işti, cap de listă fiind Valeriu Guinea, iar pe poziţia 2 -  nimeni altul decât fostul preşdinte al CJ Olt, pe atunci din partea PSD, Marin Ionică.
APS (Alianţa pentru Schimbare) are lista deschisă de candidatul la funcţia de primar al Slatinei, Stelian Sima, Sima fiind la a doua candidatură şi pentru CJ.

Cum nici în cazul votului direct, dar nici la cel pe liste, PSD n-a avut mari probleme (campania din 2008 fiind ceva mai interesantă, candidaţii PSD şi PDL disputându-şi fotoliul de preşedinte la limită), PSD se vede de departe câştigător.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite