Deficit de procurori la Satu Mare. Dintr-o schemă de 32 de procurori, instanţele de judecată funcţionează cu 18

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim- procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a anunţat marţi, 4 februarie, că instituţia pe care o conduce, la fel ca şi celelalte din întreg judeţul se confruntă cu o lipsă de personal. Instanţele de judecată din judeţ funcţioneză cu 32 de procurori, dintr-o schemă de 32.

Marţi, 4 februarie, la Satu Mare a avut loc analiza activităţii unităţilor de parchet, în prezenţa prim procurorului, Marinela Pop, procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea,  Aurel Mascaş şi a procurorului Bogdan Gabor, membru C.S.M.

Principala problemă consemnată în bilanţul activităţii pe anul trecut a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare o constituie deficitul de personal rezultat din fluctuaţiile de angajaţi şi din schemele incomplete, fapt ce îngreunează munca procurorilor, care trebuie să facă faţă unui număr tot mai mare de dosare.

După cum se mai arată în bilanţ, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, din schema de 12 procurori, a funcţionat cu un număr de patru procurori, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, din schema de 13 procurori a funcţionat cu 10 procurori din care unul în concediul de maternitate. Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a funcţionat cu doi procurori din schema de patru procurori, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş din schema de trei procurori a funcţionat cu doi. Astfel, dintr-o schemă de 32 procurori, s-a funcţionat în judeţ cu 18 procurori, gradul de acoperire pe unitate fiind între 25-75%.

Cinci cazuri de omor soluţionate

În cursul anului 2013 Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare şi unităţile din subordine au soluţionat în total un număr de 7.405 dosare, din care 751 cu rechizitoriu, fiind trimişi în judecată 945 inculpaţi, din care 93 în stare de arest preventive. În 1.366 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală, iar în 1.126 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrative. De asemenea, s-au înregistrat un număr de 126 de încetări ale urmăririi penale, într-un număr de 5.162 de cauze s-a dat soluţie de neînceperea urmăririi penale, iar în alte 984 de cauze s-au înregistrat declinări/conexări.

În anul analizat au fost soluţionate cinci cazuri de omor, 33 de cazuri de ucidere din culpa, 2.474 furturi, 59 tâlhării şi 623 infracţiuni la OUG. Nr.195/2002, 216 evaziune fiscală. Procurorii din cadrul unităţilor de parchet din judeţ au participat la judecata a 7.480 cauze penale şi 4.437 cauze civile.

Bilanţ la DGA Mehedinţi: 16 persoane trimise în judecată pentru fapte de corupţie

Furtul şi evaziunea fiscală, în topul infracţiunilor săvârşite la Braşov. Infracţionalitatea stradală este în scădere

Bilanţ la Tribunalul Mehedinţi: Mai multe dosare de insolvenţă şi litigii de muncă

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite